50.000 de șoferi de camioane într-un Convoi pentru Libertate protestează pe șoselele Canadei

by | 29 Jan 2022 | Extern

Un convoi de peste 50.000 camioane și-a început duminică marșul de la Vancouver către capitala canadiană Ottawa, protestând împotriva ordinului guvernului de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 pentru șoferi.

La sfârșitul lui noiembrie 2021, guvernul canadian a anunțat că vor exista noi reguli pentru șoferii de camion transfrontalieri începând cu 15 ianuarie 2022. Anterior, aceștia au fost scutiți de vaccinarea și de carantină de 14 zile, deoarece sunt o parte vitală a lanțului de aprovizionare.

Cu toate acestea, noile reguli prevăd că orice șofer care traversează granița trebuie să aibă dovada vaccinării, iar dacă nu o are, va trebui să se plaseze în carantină timp de 14 zile odată ce se întoarce în Canada. Șoferii americani nevaccinati vor fi respinși la graniță.

După cum vă puteți imagina, acest lucru a creat probleme uriașe în cadrul lanțului de aprovizionare deja afectat. Industria de transporturi de marfă în sine se confruntă deja cu deficit de forță de muncă, iar aceste noi reglementări amenință să lase încă 20-25% dintre șoferi fără loc de muncă.

În semn de protest, un convoi de camioane a fost organizat de Tamara Lich, o activistă pentru drepturile și libertățile canadiene. Câteva convoaie de camioane care traversează toate provinciile canadiene intenționează să ajungă la Dealul Parlamentului din capitala Ottawa pe 29 ianuarie, unde va avea loc un miting pașnic.

Ceea ce a început ca un protest împotriva vaccinarii obligatorii, a devenit acum o luptă completă pentru libertate, după ce guvernul a anunțat noi reguli pentru copiii de 4 și 5 ani, care, la fel ca și elevii mai mari, acum trebuie să  poarte masca pe tot parcursul zilei de școală, în autobuz și, de asemenea, la joacă.

Noi reguli au fost impuse privind purtarea măștii în interior și reducerea gradului de ocupare în restaurante, săli de spectacol, cinema, profesorii sunt acum obligați să poarte măști N95, spitalele anulează operații din cauza lipsei de personal (spitalele au fost nevoite să concedieze personalul nevaccinat), totul intrând într-0 spirală a restricțiilor, după 2 ani de pandemie.

Potrivit premierului Justin Trudeau, convoiul nu reprezintă altceva decât o „mică minoritate marginală” care are „păreri inacceptabile”.

Ce este foarte bizar este că o serie de țări au anunțat ridicarea restricțiilor pe fondul răspândirii Omicronului, dar Canada, alături de suratele lor campioane în restricții draconice, Australia și Noua Zeelandă, anunță altele noi.

Șoferi din toată Canada s-au alăturat în solidaritate protestului; sunt mii de oameni care vin din SUA. iar cei ce nu vor fi lăsați să intre au spus că vor bloca granițele. #freedomconvoy2022

Există, de asemenea, zeci de mii de mii de oameni care traversează țara în sprijinul șoferilor.Peste tot pe unde trece, convoiul este întâmpinat de locuitorii orașelor, care le aduc provizii și afișează mesaje de susținere.

Convoiul este de așteptat să bată recordurile ca fiind cel mai lung convoi din istorie.

Etichete: Canada | proteste

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading