700.00 de pașapoarte Covid din UK înregistrate greșit; probleme pentru cei ce călătoresc în străinătate

by | 1 Sep 2021 | Extern

Până la 700.000 de pașapoarte Covid au fost afectate de gafe ale Serviciului Național de Sănătate, oprind mulți oameni din deplasarea în străinătate, după ce datele au fost înregistrate greșit de oficialii sanitari, potrivit Telegraph.

Pașapoartele Covid – utilizate deja pentru călătorii în zeci de țări – vor deveni obligatorii pentru intrarea în cluburile de noapte și arenele mari până la sfârșitul lunii viitoare.

Dar s-au descoperit că sute de mii de înregistrări conțin erori, inclusiv cele care au lăsat oamenii cu 2 doze fără dovada de care au nevoie.

Gafele au lăsat familiile în imposibilitatea de a pleca în vacanță sau de a-i vizita pe cei dragi în străinătate, unii recurgând chiar la a treia doză după ce apelurile disperate nu au reușit să rezolve problema.

După o cerere a ziariștilor de la Telegraph conform libertății de informare, a relevat 677.331 de cazuri în care înregistrările au trebuit corectate. În plus, oficialii din domeniul sănătății au recunoscut 112.939 de cazuri în care înregistrările trebuiau șterse din cauza corecțiilor sau în care au fost găsite înregistrări duplicate.

Experții au spus că cifrele de la NHS Digital ar fi probabil vârful aisbergului, multe erori ieșind la iveală doar atunci când turiștii au verificat aplicația NHS și au găsit greșelile.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading