Agenția de Mediu din Germania vrea o taxă pe flatulență pentru vaci

by | 31 Aug 2022 | Extern

Președintele Agenției Federale de Mediu, Dirk Messner, consideră că o taxă pe CO2 pentru vaci este o idee bună. El a susținut recent acest lucru în podcastul „Jung & Naiv” reușind să trezească furia fermierilor din Germania care sunt deja greu încercați de secetă și de creșterea enormă a prețului laîngrășăminte chimice, relatează „ Bild ”.

Potrivit lui Messner, agricultura ar putea fi obligată să plătească pentru emisiile de CO2 dar fermierii văd această taxă pe flatulență pentru vaci ca fiind absurdă. Președintele organizației „Afaceri Familiale Terenuri și Silvicultură” (FABLF), Max von Elverfeldt, îl acuză pe șeful Agenției Federale de Mediu de o argumentare ideologică și neștiințifică.

El a explicat pentru „Bild” cum creșterea animalelor contribuie la  economia Germaniei, fiind o ramură importantă : „Dacă Agenția Federală de Mediu demonizează vacile ca dăunători climatici, nu își merită numele. Fermierii din Germania ne hrănesc de secole.”

Fermierii sunt revoltați de taxa pe vaci

„Lupta pentru climă nu trebuie dusă pe spatele vacilor noastre și al fermierilor noștri producători de lactate. Vaca este un bun cultural german. Ceea ce pretinde președintele Agenției Federale de Mediu aici este ideologie pură și nu are nimic de-a face cu știința și protecția climei”, spune von Elverfeldt.

Von Elverfeldt critică, de asemenea, planul European Green Deal care impune protecție strictă a zece la sută din suprafețele arabile și forestiere din Europa. Potrivit acestuia, 3,5 milioane de hectare ar ieși din uz ca urmare a planului ecologic european. Acest lucru ar avea consecințe devastatoare, cum ar fi punerea în pericol a 300.000 de locuri de muncă în industria lemnului: „O interdicție de utilizare ar pune în pericol aprovizionarea independentă cu alimente și lemn”.

De asemenea, atingerea țintei de 1,5 grade până în 2050 ar putea deveni atât de dificilă dacă capacitatea de stocare a CO2 a pădurilor este amenințată. Potrivit lui von Elverfeldt, aceasta este ideologie pură. El avertizează: “Oricine dorește să impună o taxă pentru climă pe flatulență și eructația vacilor, taxează viața însăși. Și unde ar trebui să se termine această nebunie climatică?”

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading