Al patrulea weekend consecutiv de proteste în Franţa – 230.000 de oameni în stradă

by | 9 Aug 2021 | Extern

Demonstraţii au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din Italia împotriva introducerii certificatului verde de vaccinare pentru a participa la evenimente în interior şi pentru profesori, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în Piazza del Popolo, în centrul Romei, strigând “Fără permis verde!” şi “Libertate!”.

La Milano, în nordul ţării, au mărşăluit mii de persoane, unele purtând insigne pe care scria “Nu sunt vaccinat”, potrivit agenţiei de presă ANSA.

O sută de persoane din mişcarea ‘No Vax’ s-au adunat şi la Napoli, în sudul ţării, opunându-se mai ales vaccinării copiilor, strigând ”Nu vă atingeţi de copii” şi ”Ruşine! Ruşine!”.

Paşaportul verde, o extensie a certificatului digital Covid al UE, a devenit obligatoriu în Italia începând de vineri pentru a avea acces în cinematografe, muzee şi săli de sport acoperite sau pentru a lua masa în interior în restaurante.

Personalul din învăţământul şcolar şi universitar va avea nevoie de acest permis, la fel ca şi studenţii, iar de la 1 septembrie acesta va fi obligatoriu în zborurile interne şi în trenurile de lungă distanţă.

Peste 230.000 de oameni au protestat în Franţa

Peste 200.000 de persoane au ieşit din nou în stradă sâmbătă în Franţa pentru a protesta faţă de normele mai stricte legate de noul coronavirus şi obligativitatea vaccinării pentru angajaţii din spitale şi cămine de bătrâni, relatează DPA şi AFP.

Ministerul de Interne a raportat sâmbătă seara că aproximativ 237.000 de persoane au ieşit în stradă – cel mai mare număr de până acum de când noile proteste în masă au început luna trecută.

Manifestaţiile au avut loc din nou în Paris, dar şi în numeroase alte oraşe.

Potrivit cifrelor oficiale, au fost 17.000 de manifestanţi în capitala franceză. Un punct central al protestelor a fost de data aceasta sudul ţării.

Potrivit postului de radio France Info, până la 37.000 de persoane au luat participat în regiunea Provenţa-Alpi-Coasta de Azur. Numai la Nisa ar fi fost participat între 10.000 şi 20.000 de persoane. Potrivit primelor rapoarte, demonstraţiile au fost în mare parte paşnice.

La Lyon, al treilea oraş ca mărime din ţară, au existat tensiuni între forţele de securitate şi manifestanţi.

Acesta a fost al patrulea weekend consecutiv de proteste în Franţa. Încă din urmă cu o săptămână autorităţile număraseră deja peste 200.000 de participanţi la nivel naţional.

Etichete: Franța | proteste

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading