Alegeri în Franța: Candidatul la președinție de centru-dreapta Éric Ciotti spune că are loc “Marea Înlocuire”

by | 16 Nov 2021 | Extern

În timpul dezbaterii televizate de săptămâna trecută într-un grup de aspiranți la președinție din partidul de centru-dreapta Les Republicains (Republicanii) din Franța, deputatul Éric Ciotti s-a indepartat de ceilalți candidați atunci când a susținut teoria “Marea Înlocuire” (The Great Replacement).

Folosind expresia “Great Replacement” – care descrie fenomenul de înlocuire demografică a etnicilor europeni cu străini prin migrație în masă – Ciotti s-a distins rapid de concurenții săi, care până acum au refuzat să recunoască validitatea faptică a teoriei, relatează La Chaîne Info.

„Mie nu mi-e frică de acest cuvânt. Dacă trebuie să vorbim despre Marea Înlocuire, voi spune Marea Înlocuire… Comentatorii sunt cei care ne-au împiedicat să privim realitatea. Unii nu mai îndrăznesc să spună ceea ce văd de frică. În această campanie, vreau să combat corectitudinea politică”, a afirmat Ciotti.

“Șaizeci și șapte la sută dintre francezi și 84% dintre republicanii din Frața folosesc termenul de Marea Înlocuire” a adăugat Ciotti, referindu-se la un sondaj de luna trecută care a relevat că 61% din publicul francez crede în teoria „Marea Înlocuire”, în timp ce 67% sunt preocupați de faptul că va avea loc.

“Poți numi acest fenomen așa cum vrei, dar îmi doresc ca Franța să rămână franceză. Suntem moștenitorii unei istorii magnifice: cea a luminii, a unei civilizații iudeo-creștine.”

Mai târziu în cursul săptămânii, Ciotti și-a apărat ferm comentariile despre Marea Înlocuire în timpul unui emisiuni de pe postul de știri CNews.

„De ce să negi ceea ce este evident? Se vede că societatea noastră se schimbă, mă refer la datele pe care le-a facut publice premierul, cifre care arată că astăzi sunt din ce în ce mai multe nașteri în Franța legate de părinți străini sau de origine străină, acest lucru accelerandu-se considerabil în ultimii zece sau 20 de ani”, a declarat Ciotti.

“Sunt unii care pot fi mulțumiți de asta, precum Emmanuel Macron și stânga, care pledează pentru o societate multiculturală. Nu sunt mulțumit de el. … Aș dori să luăm măsuri astăzi pentru a opri imigrația în masă care alimentează această situație și această schimbare în societate. Imigrația în masă, în principal a culturii arabo-musulmane, este cauza acestei modificări, așa că trebuie să abordăm problema”, a continuat el.

“Îmi doresc ca copiii mei – copiii noștri – să trăiască într-o țară fidelă istoriei sale”, a spus Ciotti. “Dar astăzi, pentru a folosi cuvintele (fostului) președinte Giscard d’Estaing, ne aflăm în mijlocul unei “invazii migratorii”. Ne aflăm la o răscruce istorică. Trebuie să recâștigăm controlul asupra destinului nostru, răsturnând tabuurile corecte din punct de vedere politic.”

În ultimii câțiva ani, termenul „Marea înlocuire” – inventat inițial de scriitorul francez Renaud Camus – s-a infiltrat din ce în ce mai mult în conștiința publicului prin intermediul unor figuri precum Michel Onfray, un scriitor și filosof francez și al jurnaliștilor precum Tucker Carlson și Éric Zemmour, acesta din urmă fiind probabil candidat la președinția franceză. Termenul, în acest moment, a devenit atât de omniprezent încât politicienii nu-și mai permit să-l ignore, așa cum a demonstrat dezbaterea dintre candidații de centru-dreapta la președinția Franței.

La începutul acestui an, Michel Onfray – una dintre cele mai strălucitoare minți și voci cele mai puternice care a fost în mod constant dispus să abordeze subiectul tabu în ciuda consecințelor – a spus că datele demografice confirmă fără echivoc că Marea Înlocuire este reală, în ciuda afirmațiilor din presa mainstream că nu este nimic mai mult decât o “teorie a conspirației de extremă dreapta”.
„Există de fapt “The Great Replacement”? Demografii spun că da, există. Este foarte simplu. Sunt bărbați și femei, ei procreează, ai o anumită natalitate, faci calcule, faci proiecții și va rezulta un grafic”, a spus el.

„Dacă cineva din stânga spune cuvintele “Marea Înlocuire”, răspunsul este „foarte bun”, dar dacă cineva din dreapta spune că există “Marea Înlocuire”, imediat presa mainstream strigă „fascism”, adăugat el.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading