Am eșuat! Un ziar își cere scuze că a fost marioneta guvernului în timpul pandemiei

by | 17 Jan 2022 | Extern

„Am eșuat”: ziarul danez Ekstra Bladet își cere scuze pentru că a publicat narațiuni oficiale despre COVID fără a le pune la îndoială. Acest demers nu este primul de acest fel dar este de apreciat.

În august, cel mai important ziar din Germania, Bild, și-a cerut scuze pentru acoperirea Covid-ului bazată pe inducerea fricii – cu un mesaj special pentru copii, cărora li s-a spus „că își vor ucide bunica”.

[…]Iertați-ne pentru această politică ce, timp de un an și jumătate, v-a făcut victime ale violenței, neglijenței, izolării și singurătății.Ne-am convins copiii că își vor ucide bunica dacă îndrăznesc să fie ceea ce sunt, copii. Sau dacă își întâlnesc prietenii. Nimic din toate acestea nu a fost dovedit științific.[…]

Acum, un ziar din Danemarca și-a cerut scuze în mod public pentru că a raportat cifrele și propaganda guvernamentale despre pandemia de Covid-19, fără a le pune la îndoială.

„Am eșuat”, se arată în titlul articolului din ziarul Ekstra Bladet, care recunoaște mai departe că:

DE APROAPE DOI ANI, noi – presa și populația – suntem aproape hipnotic preocupați de cifrele zilnice ale autorităților despre coronavirus.

Ne-am uitat la oscilațiile pendulului numeric când a fost vorba de infectați, internați și decedați cu corona. Și ni s-a dat semnificația celor mai mici mișcări ale pendulului prezentate de experți, politicieni și autorități, care ne-au avertizat constant despre monstrul corona adormit sub paturile noastre. Un monstru care tocmai așteaptă să adormim ca să poată lovi în întunericul nopții.

Vigilența mentală CONSTANTĂ ne-a uzat enorm pe toți. De aceea, noi – presa – trebuie să facem și un bilanț al propriilor noastre eforturi. Și noi am eșuat.

NU AM fost suficient de vigilenți la poarta grădinii când autoritățile au fost obligate să răspundă ce înseamnă de fapt că oamenii sunt internați cu corona și nu din cauza corona. Pentru că face diferența. O mare diferență. Exact, s-a dovedit că cifrele oficiale de spitalizare sunt cu 27 la sută mai mari decât cifra reală pentru câți sunt în spital, pur și simplu pentru că au corona. Știm asta doar acum.

Bineînțeles că în primul rând autoritățile sunt responsabile pentru informarea corectă și onestă a populației. Cifrele pentru câți sunt bolnavi și au murit de corona ar trebui, din motive evidente, să fi fost publicate cu mult timp în urmă, ca să obținem cea mai clară imagine a monstrului sub pat.

ÎN TOT, mesajele autorităților și politicienilor către oameni în această criză istorică lasă de dorit. Și, prin urmare, mint așa cum respiră atunci când părți ale populației își pierd încrederea în ei.

UN ALT exemplu: vaccinurile sunt denumite în mod constant „super-arma noastră”. Iar spitalele noastre se numesc „superspitale”. Cu toate acestea, aceste super-spitale sunt aparent în presiune maximă, chiar dacă aproape întreaga populație este înarmată cu o super-armă. Chiar și copiii au fost vaccinați pe scară uriașă, ceea ce nu s-a făcut în țările noastre vecine.

CU ALTE CUVINTE, există ceva aici care nu merită termenul „super”. Fie că este vorba despre vaccinuri, spitale sau un amestec din toate acestea, este oferta fiecărui om. Dar cel puțin comunicarea autorităților către populație nu merită în niciun caz termenul de „super”. Dimpotriva.

Va urma vreun ziar din presa mainstream? Vreo televiziune de știri?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading