Americanii vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să poarte mască în exterior decât dacă se vor afla în grupuri mari

by | 28 Apr 2021 | Extern

Americanii complet vaccinați pot face unele activități în aer liber, cum ar fi mersul pe jos și drumețiile, fără a purta mască, dar ar trebui să continue să folosească măștile în spațiile publice aglomerate, au anunțat autoritățile sanitare din SUA, citate de Reuters.

„Dacă sunteți complet vaccinați și doriți să participați la o mică întâlnire cu oameni care sunt vaccinați și nevaccinați (..) datele științifice arată (…) o puteți face în condiții de siguranță, fără mască”, a spus Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică americană.

În mod separat, CDC estimează acum că persoanele nevaccinate pot de asemenea să meargă, să alerge sau să pedaleze cu membrii familiei lor sau să participe la „mici adunări” în aer liber cu persoanele vaccinate, fără a purta o mască. Cu toate acestea, ar trebui să-și acopere întotdeauna fața dacă sunt prezente persoane nevaccinate.

O persoană este considerată vaccinată la două săptămâni după injectarea vaccinului (a doua doză pentru cele administrate în două ture), a reamintit Walensky.

Potrivit unor studii, deși infecțiile cu Covid-19 se pot produce în aer liber, riscurile de transmitere sunt foarte scăzute. De asemenea, riscul ca persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a răspândi virusul.

Aproape 141 milioane de americani – aproximativ 42% din cei 331 de locuitori ai SUA – au primit cel puțin o doză de vaccin începând cu 26 aprilie, potrivit CDC.

Autoritățile sanitare și-au actualizat recomandările pe baza acestor anunțuri. În Statele Unite, regulile variază de la stat la stat, iar unii aveau reguli stricte care impuneau purtarea măștilor peste tot în afara casei, chiar și fără nimeni în jur. Aceste state ar trebui să schimbe acum aceste obligații, chiar dacă nu li se cere absolut acest lucru.

Oricum, în 25 de state americane masca nu mai este obligatorie de circa 2 luni, în unele cazuri, iar îmbolnavirile nu s-au înmulțit.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading