Atacul ucrainean din Crimeea provoacă un răspuns furibund al rușilor. Mai multe orașe bombardate

by | 11 Oct 2022 | Extern

Aruncarea în aer a podului din Crimeea de către ucraineni a avut efectul dorit de Kiev și de americani: rușii au bombardat fără milă mai multe orașe din Ucraina, îtr-un atac fără precedent. Acum pericolul escaladării conflictului și iminența unui atac nuclear nu mai par doar un avertismente.

Potrivit diverselor relatări din presă, capitala ucrainei Kiev a fost zguduită de mai multe explozii. Se spune că acestea ar fi fost cauzate de rachete rusești, dintre care una ar fi aterizat lângă palatul prezidențial.

Până acum, capitala ucraineană Kiev a fost scutită în mare măsură de efectele militare ale războiului. Luptele au loc în principal în estul și sud-estul țării uriașe, unde trupele ruse și ucrainene duc în mod repetat bătălii dure. Dar acele zile s-ar putea termina acum.

Rachete rusești au lovit luni dimineață intersecții, parcuri și locuri turistice din capitală, însă explozii au avut loc și Liov, Ternopil și Jîtomîr în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenciuk în centru, Zaporojie și Harkov.

 

Din păcate nu se mai aud voci raționale care să îndemne cele 2 părți să ia calea dialogului. Ordinul de zi pare că este provocarea lui Putin cu orice preț. Bine, nu chiar cu orice preț, ci cu prețul vieții ucrainenilor și a vecinilor lor, ca, ce să vezi, românii. La Londra și la Washington nu se va simți mirosul războiului dar la București, da.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading