Austria negociază cu state din Asia Centrală pentru a limita fluxul de refugiați din Afganistan

by | 31 Aug 2021 | Extern

Ministerul de interne și de externe al Austriei a găzduit o conferință de securitate cu statele din Asia Centrală Uzbekistan, Tadjikistan și Turkmenistan, împreună cu miniștrii migrației din Grecia și Danemarca, precum și cu secretarul german de interne, pentru a discuta strategia viitoare din Afganistan, cerând în mod eficient vecinilor săi țărilor să gestioneze fluxurile de migrație și să prevină o potențială criză migrațională.

„Există un interes comun european de a combate migrația ilegală”, a declarat ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, reporterilor de la Viena, adăugând că este „necesar și important” ca UE să semnaleze partenerilor săi din Asia Centrală că „suntem foarte dispuși să cooperăm cu ei ”pentru a stabiliza regiunea.

Conferința de securitate urmărește scopul de a obține o imagine a situației actuale din țările din Asia Centrală vecine cu Afganistanul și de a evalua căile pentru a le ajuta în protecția frontierelor, în lupta împotriva criminalității organizate și a terorismului, pentru a preveni „fluxurile de migrație” către Europa și pentru a „ajuta la fața locului”, a spus Nehammer.

Ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, a adăugat că criza din Afganistan are potențialul de a destabiliza întreaga regiune și că Europa trebuie să facă orice este în puterea sa pentru a împiedica Afganistanul să devină „o gaură neagră a securității internaționale”.

Miniștrii de interne ai UE se vor reuni marți pentru o reuniune de urgență pe această temă, dar este puțin probabil să fie de acord cu câți refugiați ar putea accepta blocul însuși și, potrivit diplomaților, vor pune mai mult accent pe securitate.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading