Austria poziție comună cu Ungaria, Cehia cu privire la repatrierea migranților și controlul frontierelor

by | 25 Jun 2021 | Extern

La o conferință a „Forumului Salzburg” de la Praga, ministrul de interne Karl Nehammer a arătat unitate cu omologii săi maghiari și cehi în ceea ce privește repatrierea migranților și controlul frontierelor, insistând că forumul trimite un mesaj clar Comisiei Europene pentru a se concentra pe subiecte în care consensul este accesibil.

„Suntem țări care privim migrația cu aceiași ochi”, a declarat ministrul ceh de interne într-o conferință de presă cu Nehammer și ministrul maghiar de interne și a subliniat că cele trei țări se opun planurilor de relocare a migranților de către UE.

El a subliniat că majoritatea țărilor UE sunt de acord că Europa are nevoie de proceduri de azil mai rapide și mai eficiente, un control mai bun la frontiere și repatrierea migranților ilegali.

„Nu putem aștepta până la finalizarea întregii strategii de azil și migrație a UE. Trebuie să începem acum să punem în aplicare subiectele asupra cărora suntem de acord, cum ar fi repatrierea hotărâtă și un control mai ferm al frontierelor “, a declarat Nehammer în conferința de presă și a adăugat că controlul la frontieră și repatrierea rapidă ar trebui să fie” pe primul loc pe agendă “în UE.

De asemenea, el a solicitat Comisiei să utilizeze puterea sa economică pentru a încheia tratate de repatriere cu țări terțe, precum Marocul. Austria se teme că numărul migrațiilor ar putea crește din nou odată cu finalizarea pandemiei și a încercat în ultimele săptămâni să încheie alianțe cu diferite state UE – precum Danemarca, Grecia și Malta – cu privire la problemele migrației.

Etichete: Austria | Cehia | migrație | Ungaria

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading