Austria se opune introducerii vaccinării generale obligatorii

by | 29 Jul 2021 | Extern

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a respins o sugestie a șefului comisiei de bioetică a țării conform căreia vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă pentru anumite profesii – inclusiv pentru persoanele care lucrează în domeniul sănătății sau al educației.

„O vaccinare generală obligatorie nu va fi introdusă în Austria. Imunizarea este voluntară ”, a declarat Kurz într-o conferință de presă după o ședință a consiliului de miniștri austriac.

Cancelarul a subliniat, de asemenea, că recomandă cu tărie vaccinările, deoarece rata de infecție este de așteptat să crească din nou în toamnă. „Există doar două opțiuni atunci: vaccinarea sau infecția”, a spus el.

În ceea ce privește vaccinarea obligatorie a anumitor profesii, Kurz a precizat că va lăsa decizia statelor federale și a instituțiilor de sănătate, care sunt mai potrivite pentru a decide asupra subiectului aprins.

Poziția cancelarului corespunde opiniei populației austriece. Potrivit unui studiu reprezentativ recent, 70% dintre austrieci au declarat că se opun cu tărie introducerii vaccinării obligatorii.

Cu toate acestea, când vine vorba de personalul medical, în jur de 60% dintre austrieci sunt în favoarea obligativității vaccinurilor. Disponibilitatea generală a populației de a se vaccina stagnează în prezent la 74%.

Grecia și Franța au făcut ca vaccinările să fie obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading