Cancelarul austriac Sebastian Kurz a respins o sugestie a șefului comisiei de bioetică a țării conform căreia vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă pentru anumite profesii – inclusiv pentru persoanele care lucrează în domeniul sănătății sau al educației.

„O vaccinare generală obligatorie nu va fi introdusă în Austria. Imunizarea este voluntară ”, a declarat Kurz într-o conferință de presă după o ședință a consiliului de miniștri austriac.

Cancelarul a subliniat, de asemenea, că recomandă cu tărie vaccinările, deoarece rata de infecție este de așteptat să crească din nou în toamnă. „Există doar două opțiuni atunci: vaccinarea sau infecția”, a spus el.


În ceea ce privește vaccinarea obligatorie a anumitor profesii, Kurz a precizat că va lăsa decizia statelor federale și a instituțiilor de sănătate, care sunt mai potrivite pentru a decide asupra subiectului aprins.

Poziția cancelarului corespunde opiniei populației austriece. Potrivit unui studiu reprezentativ recent, 70% dintre austrieci au declarat că se opun cu tărie introducerii vaccinării obligatorii.

Cu toate acestea, când vine vorba de personalul medical, în jur de 60% dintre austrieci sunt în favoarea obligativității vaccinurilor. Disponibilitatea generală a populației de a se vaccina stagnează în prezent la 74%.

Grecia și Franța au făcut ca vaccinările să fie obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății.