Austria va impune carantina totală începând de luni și va face vaccinarea Covid-19 obligatorie

by | 19 Nov 2021 | Extern

Austria va impune carantina la nivel național începând de luni și va face vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie începând cu 1 februarie, a declarat vineri cancelarul Alexander Schellenberg.

Țara suferă de un al patrulea val sever, cu incidența de șapte zile de 989 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit celor mai recente date disponibile.

Vor fi impuse sancțiuni administrative pentru încălcarea regulii de vaccinare obligatorie, a spus Schallenberg. Detaliile regulamentului urmează să fie stabilite în următoarele săptămâni.

El a spus că o nouă izolare ar „răni enorm”, dar că este necesar. „Nu vrem un al cincilea val, nu vrem un al șaselea și al șaptelea val”, a spus el.

Carantina va fi evaluată după 10 zile și va dura maximum 20 de zile, a adăugat el.

Oamenilor li se va permite să-și părăsească locuința doar pentru cumpărături sau comisioane urgente, pentru a merge la serviciu sau pentru exerciții în aer liber. Puburile și majoritatea magazinelor se vor închide.

Toți părinții au fost rugați să nu-și trimită copiii la cursuri, dacă este posibil. Cu toate acestea, școlile vor rămâne deschise pentru familiile fără opțiuni de îngrijire a copiilor.

Cel mai târziu din 13 decembrie, carantina se va termina pentru cei vaccinați împotriva virusului sau recuperați, a spus Schallenberg, adăugând că restricțiile pentru cei nevaccinați vor rămâne în vigoare.

Trendul este același în multe țări europene (Germania, Italia, Grecia, Cehia, Gibraltar, Portugalia, Franța etc) unde se reîntorc restricțiile rând pe rând pentru că numărul îmbolnăvirilor este în creștere exponențială. Oare are legătură cu faptul că la magazine și restaurante nu sunt primiți nevaccinații cu test negativ ci doar vaccinații și cei trecuți prin boală care au un certificat verde.? Cât va mai trece să se recunoască oficial că este o pandemie a netestaților? Degeaba ai certificat verde dacă ești pozitiv dar netestat.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading