Poliția germană a interzis mai multe manifestări înregistrate pentru sâmbătă și duminică din cauza îndoielilor cu privire la respectarea măsurilor sanitare.

Proteste sub stindardele: „Recuperarea drepturilor noastre fundamentale” și „Anul libertății și păcii – viața după pandemie”, au fost notificate că cererile lor de manifestare au fost respinse.

Interdicția s-a bazat pe faptul că participanții refuzau în mod constant să adere la restricțiile coronavirusului, inclusiv standardele de igienă și la distanța față de colegii protestatari.


Participanții au spus, de asemenea, în mod explicit că vor refuza să poarte măști sanitare  în timpul protestului, deoarece acesta ar trebui să fie „marca comercială și scopul declarat” al protestelor.

Zeci de mii de oameni au ieșit în mai multe rănduri la proteste împotriva măsurilor anticovid.

Într-un comunicat, poliția a subliniat, de asemenea, disponibilitatea limitată a organizatorilor de a aborda aceste probleme.

Este probabil ca Berlinul să scoată polițiștii în stradă pentru a evita protestele ilegale, în special la 1 august, când membrii mișcării anti-restricții Querdenker (gânditorii laterali) intenționează să se strângă în Berlinului.