Biden are în propriul partid “trădători putiniști” care cer încetarea războiului

by | 25 Oct 2022 | Extern

30 de democrați, membri ai Congresului au semnat o scrisoare deschisa prin care i-au cerut președintelui Biden să se angajeze în discuții bilaterale directe cu președintele Rusiei, Vladmir Putin, pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

În contradicție cu colegii lor din Partidul Democrat, semnatarii îndeamnă Casa Albă să susțină o încetare reciprocă a focului și eforturile diplomatice pentru a evita un război prelungit care amenință suferința umană continuă, degradarea climei și pericolul economic, precum și războiul nuclear prin intenție sau calcul greșit.

Puteți citi scrisoarea aici.

Până în prezent, niciun democrat nu a votat împotriva trimiterii de zeci de miliarde de dolari în antrenament și arme – rachete, rachete, drone și muniții – în Ucraina, deși 57 dintre colegii lor republicani au votat, din mai multe motive, împotriva proiectelor de lege care cuplează transporturile de arme cu asistența economică.

Președintele Biden a fost criticat (dar nu din partea propriului său partid, totuși) în termenii cei mai puternici posibil pentru că a declarat că refuză să se întâlnească cu Putin la Summitul G-20 din Indonezia de luna viitoare.

În ciuda recunoașterii recente a președintelui Biden că nu am fost niciodată mai aproape de Armaghedonul nuclear de la criza rachetelor cubaneze din 1962, Biden nu s-a întâlnit cu Putin de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut și nu a căutat nicio cale pentru încetarea ostilităților. Din contră, a trimis zeci de miliarde de dolari în armament și bani pentru înarmare.

Este greu de crezut ca președintele Statelor Unite preferă să arunce toata lumea în criză economică profundă când ar putea pune capăt războiului din Ucraina prin eforturi diplomatice. SUA par tot mai hotărâte să continue acest război proxy cu Rusia, pe spinarea ucrainenilor care își văd țara distrusă dar și a restului lumii, care suferă enorm din cauza inflației uriașe și a distorsionării grave a pieței de energie.

Indiferent dacă Biden este motivat de orgoliu și ego, de interesul financiar a producătorilor de arme sau de dorința de nu pierde dominația asupra globului – acum,când pare că există o revoltă în propriul partid, e momentul ca Biden să fie supus unei presiuni fantastice pentru a găsi o soluție pașnică în Ucraina.

Toate cei care s-au opus continuării raboiului și au cerut o cale către pace au fost considerați trădători, putiniști, dușmani ai Ucrainei.

Cea mai recentă victimă este chiar fostul nostru ministru al Apărării care și-a dat demisia pentu că a considerat că e important să ajungem la oprirea războiului iar asta nu a fost pe placul militariștilor și fanilor războiului de la Cotroceni și Bruxelles.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading