Biden va interzice importurile de petrol, gaz și cărbune din Rusia din cauza războiului împotriva Ucrainei

by | 8 Mar 2022 | Extern

Președintele Biden impune o interdicție a importurilor de petrol, gaz și cărbune rusești în SUA, pe fondul presiunii interne bipartizane în timp ce Rusia își continuă invadarea Ucrainei pentru a treisprezecea zi.

Președintele anunță „noi acțiuni pentru a continua să tragă Rusia la răspundere pentru războiul său neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei”.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, americanii se confruntă cu creșterea prețurilor la gaze și petrol, iar administrația Biden se confruntă de zile întregi cu apeluri din partea republicanilor și democraților din Congres, precum și a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a interzice importurile de petrol rusesc și de a crește producția internă de energie.

Zelensky a cerut luni din nou „boicotarea” importurilor de petrol rusești în SUA și în țările europene. Secretarul de stat american, Antony Blinken a declarat că administrația discută cu partenerii și aliații „pentru a analiza, într-un mod coordonat, perspectiva interzicerii importului de petrol rusesc, asigurându-se totodată că există încă o aprovizionare adecvată de petrol în lume din diferite piețe”.

Rusia este al treilea cel mai mare producător de petrol din lume, dar impactul asupra importurilor de petrol din SUA ar fi „minim” în comparație cu aliații.

Exporturile rusești de petrol reprezintă aproximativ o treime din importurile de petrol ale Europei, cu toate acestea, pentru Statele Unite, exporturile rusești reprezintă puțin sub 10% din importurile totale ale SUA.

Republicanii și democrații moderați cer deopotrivă intensificarea producției de energie americană, parlamentarii republicani criticând aprig administrația Biden pentru că a închis din conductele de petrol și gaze din SUA și s-a bazat mai mult pe importuri.

Etichete: Biden | Rusia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading