Bill Gates: „Din păcate, Omicron a făcut o treabă mai bună decât vaccinurile”

by | 23 Feb 2022 | Extern

În timpul unui eveniment de la Conferința de Securitate de la München, Bill Gates a spus că „din păcate” Omicron este un „tip de vaccin” și „a făcut o treabă mai bună pentru populația lumii decât am făcut-o cu vaccinuri”.

Cofondatorul Microsoft a făcut aceste observații după ce i s-a cerut să evalueze unde se află lumea în lupta sa împotriva COVID-19.

„Din păcate, virusul însuși, în special, varianta numită Omicron, este un tip de vaccin, adică creează atât imunitatea celulelor B, cât și a celulelor T și a făcut o treabă mai bună să ajungă la populația lumii decât am făcut-o noi cu vaccinurile”, s-a plâns Gates.

 

Miliardarul a continuat subliniind că 80% dintre africani au fost fie vaccinați, fie infectați cu una dintre variante (minoritatea fiind vaccinată).

„Aceasta înseamnă că șansa de apariție a unei boli severe, care este asociată în principal cu vârsta în vârstă și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza acestei infecții, expunerii”, a spus Gates.

Ce nu spune Gates este că de fapt în Africa s-au vaccinat doar 11,3 % din populație deci cei mai mulți au dobândit imunitate naturală prin boală, conform datelor ONU, africanii fiind foarte reticenți (adică anti-vacciniști, cum s-ar zice în Occident).

Cu toate acestea, în ciuda acestei vești aparent bune, Gates și-a exprimat în continuare regretul că lansarea vaccinului nu a fost atât de reușită pe cât ar fi putut fi.

„Este trist că nu am făcut o treabă grozavă în domeniul terapiei, după doar doi ani, și avem o terapie bună. Vaccinurile ne-au luat doi ani ca să fim în exces. Astăzi, există mai multe vaccinuri decât cererea de vaccinuri”, a spus el.

În timp ce Gates se referă în mod evident la lansarea lentă a vaccinurilor în țările din Africa și din alte părți, cei care au obținut profituri uriașe din vaccinuri și rapeluri obișnuite vor fi, de asemenea, „triști” că Omicron a oferit o imunitate naturală masivă.

Acestea includ companii precum Pfizer, care, după cum a recunoscut recent directorul executiv al FDA Christopher Cole, au un „interes bănesc” pentru a „promova vaccinări suplimentare”.

Studiile anterioare au arătat că a fi infectat cu COVID oferă o imunitate naturală mult superioară decât vaccinul în sine. Times of Israel a raportat anterior cum imunitatea naturală le-a oferit israelienilor „imunitate mai durabilă împotriva variantei Delta decât vaccinurile”.

Etichete: Bill Gates | vaccin

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading