Bill Gates: „Din păcate, Omicron a făcut o treabă mai bună decât vaccinurile”

by | 23 Feb 2022 | Extern

În timpul unui eveniment de la Conferința de Securitate de la München, Bill Gates a spus că „din păcate” Omicron este un „tip de vaccin” și „a făcut o treabă mai bună pentru populația lumii decât am făcut-o cu vaccinuri”.

Cofondatorul Microsoft a făcut aceste observații după ce i s-a cerut să evalueze unde se află lumea în lupta sa împotriva COVID-19.

„Din păcate, virusul însuși, în special, varianta numită Omicron, este un tip de vaccin, adică creează atât imunitatea celulelor B, cât și a celulelor T și a făcut o treabă mai bună să ajungă la populația lumii decât am făcut-o noi cu vaccinurile”, s-a plâns Gates.

 

Miliardarul a continuat subliniind că 80% dintre africani au fost fie vaccinați, fie infectați cu una dintre variante (minoritatea fiind vaccinată).

„Aceasta înseamnă că șansa de apariție a unei boli severe, care este asociată în principal cu vârsta în vârstă și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza acestei infecții, expunerii”, a spus Gates.

Ce nu spune Gates este că de fapt în Africa s-au vaccinat doar 11,3 % din populație deci cei mai mulți au dobândit imunitate naturală prin boală, conform datelor ONU, africanii fiind foarte reticenți (adică anti-vacciniști, cum s-ar zice în Occident).

Cu toate acestea, în ciuda acestei vești aparent bune, Gates și-a exprimat în continuare regretul că lansarea vaccinului nu a fost atât de reușită pe cât ar fi putut fi.

„Este trist că nu am făcut o treabă grozavă în domeniul terapiei, după doar doi ani, și avem o terapie bună. Vaccinurile ne-au luat doi ani ca să fim în exces. Astăzi, există mai multe vaccinuri decât cererea de vaccinuri”, a spus el.

În timp ce Gates se referă în mod evident la lansarea lentă a vaccinurilor în țările din Africa și din alte părți, cei care au obținut profituri uriașe din vaccinuri și rapeluri obișnuite vor fi, de asemenea, „triști” că Omicron a oferit o imunitate naturală masivă.

Acestea includ companii precum Pfizer, care, după cum a recunoscut recent directorul executiv al FDA Christopher Cole, au un „interes bănesc” pentru a „promova vaccinări suplimentare”.

Studiile anterioare au arătat că a fi infectat cu COVID oferă o imunitate naturală mult superioară decât vaccinul în sine. Times of Israel a raportat anterior cum imunitatea naturală le-a oferit israelienilor „imunitate mai durabilă împotriva variantei Delta decât vaccinurile”.

Etichete: Bill Gates | vaccin

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading