BND  îngrijorat de pierderile masive ale armatei ucrainene în Bahmut

by | 24 Jan 2023 | Extern

Contrar știrilor difuzate pe scară largă în presa occidentală, care susțin că armata ucraineană controlează lupta din orașul Bahmut, cotidianul german Der Spiegel informează că Serviciul Federal de Informații al Germaniei (BND) este alarmat de pierderile mari suferite de ucraineni în fața ofensivei armatei ruse.

Într-o ședință secretă din săptămâna aceasta, BND a informat parlamentarii din Bundestag responsabili cu problemele de securitate că armata ucraineană pierde zilnic în bătălia de la Bahmut un număr de soldați format din trei cifre”, raportează Der Spiegel.

De asemenea, în pofida declarațiilor oficiale din  statele NATO, care susțin că orașul Bahmut nu ar avea o semnificație deosebită din punct de vedere strategic, Der Spiegel susține că BND a avertizat parlamentarii germani că „scenariul capturării acestei localități de către ruși ar avea consecințe grave, întrucât ar permite armatei ruse să avanseze în interiorul Ucrainei”.

Situația rezistenței ucrainene de la Bahmut s-a agravat semnificativ după pierderea controlului asupra localității învecinate Soledar, care avea un rol esențial în apărarea liniei de cale ferată din nord, respectiv principala cale de alimentare a forțelor ucrainene din Bahmut. După pierderea Soledar, asigurarea armamentului, muniției și echipamentelor necesare pentru soldații ucraineni din Bahmut a devenit mult mai dificilă.

Liderul Republicii Populare Donețk, Denis Pushilin, susține că în momentul de față Bahmut este aproape înconjurat de forțele Federației Ruse, iar alimentarea rezistenței ucrainene din oraș se mai face printr-o singură cale de acces, din cele patru de care dispunea inițial.   

Conform unui oficial de rang înalt de la Casa Albă, citat de agenția de presă Reuters, „credința celor de la Washington este că Ucraina a folosit resurse uriașe în apărarea localității Bahmut, dar există o probabilitate ridicată ca, în cele din urmă, rușii să-i împingă pe ucraineni în afara orașului.”

Etichete: Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading