„Cadoul” ucrainean a explodat în sediul poliției poloneze din Varșovia, rănind un general

by | 19 Dec 2022 | Extern

Generalul șef al poliției poloneze Jarosław Szymczyk a fost rănit după ce un lansator de grenade i-a fost dat drept cadou de către oficiali ucraineni.

Ministerul polonez de Interne a confirmat că miercuri a avut loc o explozie la sediul poliției din Varșovia, care a dus la prăbușirea tavanului de la parterul clădirii. Generalul Jarosław Szymczyk a fost rănit în explozie și a fost transferat la spital.

Rapoartele indică faptul că un cadou pe care Szymczyk l-a primit în timpul unei vizite de lucru în Ucraina a explodat, mai multe birouri din clădire suferind pagube, inclusiv biroul lui Szymczyk.

Ministerul de Interne a recunoscut că în timpul vizitei sale de lucru în Ucraina, generalul s-a întâlnit cu șefii serviciilor ucrainene și a primit un cadou de la unul dintre aceștia, care, potrivit radioului comercial RMF FM, era un lansator de grenade.

Generalul Szymczyk a fost dus la spital cu răni ușoare, iar un alt membru al personalului civil a fost, de asemenea, rănit, dar nu a fost internat.

Procurorii au demarat o anchetă pentru a stabili răspunderea pentru explozia accidentală care a pus în pericol viați și bunuri.

Cadoul consta în două lansatoare de grenade, dintre care unul transformat în difuzor. El fusese asigurat că aceste arme nu prezintă vreun risc. Potrivit publicației de știri Onet.pl, incidentul a avut loc când generalul și personalul său inspectau lansatorul de grenade.

Potrivit raportului Onet, generalul a ridicat lansatorul de grenade și, neștiind că acesta era încărcat, l-a pornit, provocând explozia.

Ministerul de Interne a confirmat că autoritățile poloneze le-au cerut ucrainenilor o explicație completă și că procurorii și serviciile de securitate poloneze sunt acum implicate în această chestiune.

Potrivit postului de radio RMF FM, în nefericitul incident au fost încălcate mai multe proceduri. Deocamdată, nu există niciun răspuns cu privire la motivul pentru care pompierii sau inspectorii de construcții nu au fost chemați și nici nu există nicio explicație cu privire la motivul pentru care ministerul a avut nevoie de 30 de ore pentru a face o declarație în acest sens.

Ucrainenii nu au oferit până acum nicio explicație și nicio scuză cu privire la incident.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading