California cere evitarea încărcării vehiculelor electrice după ce tocmai a interzis mașinile pe benzină din 2035

by | 2 Sep 2022 | Extern

Oficialii din statul ultra progresist California au votat în urmă cu câteva zile interzicerea mașinilor pe combustibili fosili, benzină și motorină, începând cu 2035 lăsând impresia că este pregătit să susțină întregul consum casnic, economia dar și încărcarea tuturor mașinilor electrice care sunt în uz. Acum a venit un avertisment sumbru din partea politicienilor californieni. Pentru a nu supraîncărca rețeaua electrică, oficialii le cer locuitorilor să se abțină de la încărcarea vehiculelor electrice.

Este probabil ca vestul Statelor Unite să se confrunte cu un val de căldură prelungit. Operatorul de rețea de energie electrică din California încearcă să furnizeze mai multă energie electrică pentru a răspunde cererii mai mari dar se așteaptă să fie emise „avertismente de conservare voluntară a energiei” dar și întreruperi de furnizare a energiei.

„Primele trei acțiuni de conservare sunt să setați termostatele la 78 de grade Fahrenheit (25 grade Celsius) sau mai mult, să evitați utilizarea aparatelor mari și încărcarea vehiculelor electrice și să stingeți luminile inutile”, a declarat un reprezentant al Asociației Americane de Energie Publică. Potrivit Asociației, locuitorii sunt încurajați să reducă consumul de energie de la 16:00 la 21:00 – orele în care „cererea de energie electrică rămâne mare și există mai puțină energie solară disponibilă”.

În prezent în California mașinile pe benzină și motorină reprezintă circa 80% iar cele electrice 3,4%.  Aceste avertismente privind penuria de electricitate prezintă viitorul cinic cu care se vor confrunta fanaticii verzi.

California a mai suferit, de asemenea, o rundă de întreruperi a electricității în timpul weekendului de anul trecut al Zilei Muncii (început de septembrie).

Avertismentele privind capacitatea redusă a rețelei vin la câteva zile după ce California a emis noi reguli care cer ca 35% din vehiculele noi să producă emisii zero până în 2026 – un standard care va ajunge la un nivel de referință de 68% până în 2030 și un nivel de 100% până în 2035. Cu toate acestea, experții au avertizat că rețeaua electrică a statului va necesita îmbunătățiri semnificative pentru a gestiona o tranziție rapidă de la vehiculele cu ardere internă.

Uluitor este că 3 state, Massachusetts, Washington și Virginia, au adoptat o legislație sicronizată automat cu standardele din California privind eleiminarea mașinilor cu motoare termice.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading