China anunță „aprofundarea” cooperării militare cu Rusia

by | 2 Oct 2022 | Extern

Analiza „Stiri-alternative” care indica  o coordonare din ce în mai strânsă în plan militar între China și Rusia este confirmată de declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării din China, colonelul Tan Kefei. Acesta susține că Republica Populară Chineză intenționează să „avanseze” în cooperarea militară cu Rusia prin aprobarea unei noi strategii care vizează în mod direct hegemonia [SUA] la nivel internațional.

„China și Rusia s-au implicat într-un efort comun de a lupta împotriva hegemoniei și de a apăra ordinea și justiția internațională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China.

Acesta a adăugat că în perioada următoare, China intenționează să dezvolte relațiile militare cu Rusia, prin „aprofundarea contactelor strategice” dintre forțele armate ale celor două țări și să „dezvolte o cooperare pragmatică”, pe baza consensului dintre cei doi președinți, Vladimir Putin și Xi Jinping. Colaborarea în plan militar se va dezvolta concomitent cu extinderea cooperării comerciale în toate domeniile.

Schimburile și cooperarea dintre cele două armate au continuat să se aprofundeze în diverse domenii”, a explicat col. Tan Kefei. „Comunicarea strategică a atins un nou nivel, cooperarea pragmatică a condus la noi descoperiri și s-au făcut noi progrese în mecanismele [bilaterale]”.

Etichete: urmări război

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading