Comisia Europeană va prezenta luna viitoare legea pentru stabilirea unui încărcător comun pentru telefoane mobile

by | 13 Aug 2021 | Extern

Comisia Europeană va prezenta luna viitoare legislația pentru stabilirea un încărcător comun pentru telefoane mobile și alte dispozitive electronice în cadrul blocului de 27 de națiuni, a declarat joi (12 august) o persoană familiarizată cu această chestiune.

Comisia Europeană, care acționează în calitate de executiv pentru UE, face  presiune de peste 10 ani pentru un încărcător comun pentru telefoane mobile. Inițiativa vine de la Solomon Passy și soția sa Gergana Passy, ​​politicieni bulgari. Această idee a fost preluat de Günter Verheugen în fosta sa funcție de comisar pentru întreprinderi și industrie (2004-2010). Rezultatul a fost parțial reușit.

Mișcarea va afecta producătorul de iPhone Apple mai mult decât pe rivalii săi. IPhones și majoritatea produselor Apple sunt alimentate de cablul Lightning, în timp ce dispozitivele Android sunt alimentate de conectori USB-C.

Jumătate dintre încărcătoarele vândute cu telefoane mobile în Uniunea Europeană în 2018 aveau un conector USB micro-B, în timp ce 29% aveau un conector USB C și 21% un conector Lightning, a constatat un studiu de evaluare a impactului Comisiei din 2019.

Executivul UE elaborează în prezent legislația, a spus sursa, fără a oferi mai multe detalii. Parlamentarii europeni au votat anul trecut în mod covârșitor în favoarea unui încărcător comun, invocând beneficiile și confortul pentru mediu pentru utilizatori.

Apple, Samsung, Huawei și Nokia au semnat un memorandum de înțelegere voluntar pentru armonizarea încărcătoarelor pentru noile modele de smartphone-uri care intră pe piață în 2011, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a numărului de încărcătoare diferite și la o convergență a pieței la USB 2.0 micro- Conexiuni B.

Ulterior, industria și Comisia au încercat să ajungă la o rezoluție finală asupra problemei în 2018, dar nu au reușit.

Apple a avertizat că impulsul UE pentru un încărcător comun ar afecta inovația și ar crea un munte de deșeuri electronice dacă consumatorii ar fi obligați să treacă la noi încărcătoare.

De asemenea, a spus că legislația nu este necesară, deoarece industria trece la USB-C printr-un ansamblu de conector sau cablu.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading