Companie de testare COVID anchetată de FBI că a falsificat teste de $124 milioane

by | 28 Jan 2022 | Extern

Pe 22 ianuarie, FBI a perchezitionat sediul din Rolling Meadows, Illinois, SUA al unei companii de testare COVID-19 acuzată că a furnizat rezultate false sau înșelătoare după testare. Conform The Hill, guvernul federal a plătit peste 124 de milioane de dolari pentru efectuarea testelor COVID-19.

În momentele de vârf, Centrul pentru testare COVID a făcut peste 80.000 de teste pe zi în peste 300 de locații din 26 de state. Cu toate acestea, multe state au devenit suspicioase față de companie, a cărei fondatoare, în vârstă de 29 de ani, Aleya Siyaj, a deschis anterior un salon de aruncat cu toporul și un magazin de gogoși, potrivit NBC News.

Siyaj și soțul ei, Akbar Syed, se lăudau în mod regulat cu stilul lor de viață bogat pe rețelele de socializare. Fotografiile lor includ două Lamborghini, un Ferrari și un conac evaluat la 1,36 milioane de dolari, trezind suspiciuni.

Una dintre primele persoane care a luat măsuri împotriva companiei a fost procurorul general din Minnesota Keith Ellison. Biroul lui Ellison a emis un comunicat de presă pe 19 ianuarie, explicând de ce a intentat un proces împotriva companiei.

„Procurorul general a primit numeroase plângeri de la locuitorii din Minnesota care au făcut teste COVID-19 la site-uri pop-up ale companiei dar nu au primit niciodată rezultatele testelor deși au așteptat mai multe săptămâni, sau au primit rezultatele mult mai târziu decât li s-a spus inițial”, se arată în comunicat.

„Unii cetățeni au raportat că au primit rezultate ale unor testelor, în ciuda faptului că nu au trimis niciodată un eșantion pentru testare. Alții au raportat că au primit rezultate ale testelor cu informații false sau inexacte despre testul lor.”

Potrivit NBC, Departamentul de Justiție din Oregon și procurorul general din Illinois au deschis investigații civile asupra companiei, în timp ce autoritățile din Massachusetts, Rhode Island, Washington și California au închis toate site-urile de testare ale companiei din statele lor.

Etichete: fraudă | poliție

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading