Confuzie la Australian Open asupra participării jucătorilor de tenis nevaccinați

by | 25 Oct 2021 | Extern

Nu a fost luată încă nicio decizie în privința participării jucătorilor de tenis nevaccinați la Australian Open la începutul anului viitor, a declarat luni ministrul sportului de stat al Victoria, după ce un e-mail dat publicității a sugerat că problema a fost rezolvată iar nevaccinații nu vor fi admiși.

Ministrul sportului victorian, Martin Pakula, a declarat pentru postul de radio 3AW că discuțiile cu guvernul australian sunt în curs de desfășurare pentru a stabili dacă va exista o regulă de carantină de 14 zile pentru sosirile internaționale în Melbourne sau dacă li se va interzice în întregime intrarea.

“Nu ne așteptăm ca acest lucru să fie stabilit pentru încă câteva săptămâni”, a spus Pakula.

Mai multe mass-media locale au publicat un e-mail de la Tennis Australia către consiliul jucătoarelor de tenis (WTA), spunând că sportivii nevaccinați împotriva Covid-19 vor putea concura în continuare în competiție.

Jucătorii nevaccinați vor fi supuși unor teste regulate și vor trebui să petreacă două săptămâni în carantină la hotel, se arată în nota.

E-mailul a mai spus că condițiile pentru concurenți s-ar „îmbunătăți semnificativ” datorită ratei de vaccinare din statul gazdă Victoria, care este de așteptat să atingă 80% în această săptămână și 90% în noiembrie.

Nota le-a cerut jucătoarelor să „păstreze aceste informații confidențiale până când guvernul face un anunț oficial”.

Situația jucătorilor de tenis reprezentați de ATP este incertă. Este cunoscut faptul că cel mai bun jucător al lumii, Novak Djokovic,  este împotriva vaccinării obligatorii. “Am ajuns să discriminăm oamenii”, spune sârbul, nedorind să facă public dacă s-a vaccinat sau nu și având îndoieli cu privire la participarea sa la Melbourne Slam

Liderii guvernului federal și al statului australian au exclus săptămâna trecută scutiri de vaccinare pentru ca jucătorii de tenis să intre în Australia, deoarece țara urma să înceapă să ia măsuri pentru deschiderea frontierelor sale internaționale, care au fost închise din martie 2020, cu puține excepții…

Australian Open este programat să aibă loc în perioada 17-30 ianuarie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading