Cum a obținut conducerea Pfizer de la Twitter cenzurarea informațiilor nefavorabile despre vaccin

by | 13 Jan 2023 | Extern

Dr. Scott Gottlieb, membru al consiliului de conducere Pfizer, a făcut lobby la Twitter pentru a cenzura informațiile care pun la îndoială eficacitatea vaccinului COVID în comparație cu imunitatea naturală.

Dezvăluirile despre Twitter recente arată că platforma a cenzurat un tweet al doctorului Brett Giroir, membru al consiliului de administrație al companiei biofarmaceutice Altesa Biosciences, care produce medicamente pentru combaterea COVID, după ce a fost semnalat de Gottlieb.

În august 2021, Gottlieb s-a plâns lui Todd O’Boyle, un manager senior al echipei de politici publice a Twitter, despre afirmația lui Giroir că imunitatea naturală oferă o protecție mai mare decât vaccinul.

„Acum este clar că imunitatea naturală la #COVID19 este superioară imunității de la #vaccin, cu mult. Nu există nicio justificare științifică pentru a cere dovada #vax dacă o persoană a avut o infecție anterioară. @CDCDirector @POTUS trebuie să urmeze știința. Dacă nu există infecție anterioară? Vaccineaza-te!” a postat pe Twitter Giroir.

Gottlieb a afirmat că „Acesta este genul de lucruri care sunt corozive. Aici el trage o concluzie radicală dintr-un singur studiu retrospectiv din Israel care nu a fost revizuit de colegi. Dar acest tweet va deveni viral și va genera acoperirea știrilor.”

O’Boyle a transmis apoi e-mailul lui Gottlieb către echipa de răspuns strategic a Twitter pentru a fi examinat, dar nu le-a spus că Gottlieb face parte din consiliul de administrație al Pfizer, ci doar referindu-se la el drept „fostul comisar FDA”.

În ciuda faptului că Twitter a hotărât inițial că tweet-ul nu a încălcat regulile, a pus în continuare eticheta „înșelător” pe postare, ceea ce înseamnă că răspunsurile, distribuirile și aprecierile au fost dezactivate, îngropându-l în algoritm.

O săptămână mai târziu, Gottlieb s-a plâns de un alt tweet al scepticului Justin Hart, care a declarat: „Bastoanele și pietrele îmi pot rupe oasele, dar un agent patogen viral cu o rată a mortalității infantile de ~0% i-a costat pe copiii noștri aproape trei ani de școală”.

Îngrijorarea lui Gottlieb a fost că tweet-ul ar putea genera îndoieli cu privire la administrarea vaccinului COVID copiilor, având în vedere că „va fi aprobat în curând pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani”.

Membrul consiliului de administrație al Pfizer a semnalat anterior și un articol scris de jurnalistul și scepticul asupra vaccinurilor COVID Alex Berenson, care a fost ulterior suspendat de Twitter. Acesta a dat Twitter în judecată și a câștigat recuperându-și astfel contul.

Gottlieb nu a fost mulțumit că încercările sale de lobby în numele Pfizer au fost expuse, plângându-se că publicarea comunicărilor sale cu Twitter a alimentat „mediul amenințător” și a condus la „un dialog mai violent, cu potențiale consecințe grave”.

Giroir a răspuns afirmând că Gottlieb a fost supărat că a fost prins „aparent (punând) interesele corporative pe primul loc, nu sănătatea publică”.

E-mailurile din interiorul Twitter dezvăluie, de asemenea, că și Casa Albă a făcut lobby pe Facebook pentru a-l cenzura pe Tucker Carlson (de la Fox News, cel mai urmărit realizator TV din ultimii ani) și pe alții pentru că și-au exprimat scepticismul cu privire la vaccinul COVID-19.

Toate acestea subliniază încă o dată faptul că politicile Big Tech de „moderare a conținutului” au fost impuse din partea guvernului și a companiilor farmaceutice gigantice dar și a instuțiilor de forță ca FBI, reprezentând o încălcare clară a libertății de exprimare.

Etichete: cenzură | Pfizer

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading