Dr. Scott Gottlieb, membru al consiliului de conducere Pfizer, a făcut lobby la Twitter pentru a cenzura informațiile care pun la îndoială eficacitatea vaccinului COVID în comparație cu imunitatea naturală.

Dezvăluirile despre Twitter recente arată că platforma a cenzurat un tweet al doctorului Brett Giroir, membru al consiliului de administrație al companiei biofarmaceutice Altesa Biosciences, care produce medicamente pentru combaterea COVID, după ce a fost semnalat de Gottlieb.

În august 2021, Gottlieb s-a plâns lui Todd O’Boyle, un manager senior al echipei de politici publice a Twitter, despre afirmația lui Giroir că imunitatea naturală oferă o protecție mai mare decât vaccinul.


„Acum este clar că imunitatea naturală la #COVID19 este superioară imunității de la #vaccin, cu mult. Nu există nicio justificare științifică pentru a cere dovada #vax dacă o persoană a avut o infecție anterioară. @CDCDirector @POTUS trebuie să urmeze știința. Dacă nu există infecție anterioară? Vaccineaza-te!” a postat pe Twitter Giroir.

Gottlieb a afirmat că „Acesta este genul de lucruri care sunt corozive. Aici el trage o concluzie radicală dintr-un singur studiu retrospectiv din Israel care nu a fost revizuit de colegi. Dar acest tweet va deveni viral și va genera acoperirea știrilor.”

O’Boyle a transmis apoi e-mailul lui Gottlieb către echipa de răspuns strategic a Twitter pentru a fi examinat, dar nu le-a spus că Gottlieb face parte din consiliul de administrație al Pfizer, ci doar referindu-se la el drept „fostul comisar FDA”.

În ciuda faptului că Twitter a hotărât inițial că tweet-ul nu a încălcat regulile, a pus în continuare eticheta „înșelător” pe postare, ceea ce înseamnă că răspunsurile, distribuirile și aprecierile au fost dezactivate, îngropându-l în algoritm.

O săptămână mai târziu, Gottlieb s-a plâns de un alt tweet al scepticului Justin Hart, care a declarat: „Bastoanele și pietrele îmi pot rupe oasele, dar un agent patogen viral cu o rată a mortalității infantile de ~0% i-a costat pe copiii noștri aproape trei ani de școală”.

Îngrijorarea lui Gottlieb a fost că tweet-ul ar putea genera îndoieli cu privire la administrarea vaccinului COVID copiilor, având în vedere că „va fi aprobat în curând pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani”.

Membrul consiliului de administrație al Pfizer a semnalat anterior și un articol scris de jurnalistul și scepticul asupra vaccinurilor COVID Alex Berenson, care a fost ulterior suspendat de Twitter. Acesta a dat Twitter în judecată și a câștigat recuperându-și astfel contul.

Gottlieb nu a fost mulțumit că încercările sale de lobby în numele Pfizer au fost expuse, plângându-se că publicarea comunicărilor sale cu Twitter a alimentat „mediul amenințător” și a condus la „un dialog mai violent, cu potențiale consecințe grave”.

Giroir a răspuns afirmând că Gottlieb a fost supărat că a fost prins „aparent (punând) interesele corporative pe primul loc, nu sănătatea publică”.

E-mailurile din interiorul Twitter dezvăluie, de asemenea, că și Casa Albă a făcut lobby pe Facebook pentru a-l cenzura pe Tucker Carlson (de la Fox News, cel mai urmărit realizator TV din ultimii ani) și pe alții pentru că și-au exprimat scepticismul cu privire la vaccinul COVID-19.

Toate acestea subliniază încă o dată faptul că politicile Big Tech de „moderare a conținutului” au fost impuse din partea guvernului și a companiilor farmaceutice gigantice dar și a instuțiilor de forță ca FBI, reprezentând o încălcare clară a libertății de exprimare.