Cum au răspuns francezii, italienii și grecii vaccinării obligatorii impuse de guvernele lor

by | 15 Jul 2021 | Extern

Franţa, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat, luni, că vaccinarea personalului medical devine obligatorie.

“Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile”, a anunţat Macron, care a avertizat că din “15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri”.

“Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează contra variantei Delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză”, a adăugat Macron.

De asemenea, el a anunţat că permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi.

Potrivit Ministerului de Interne al Franţei, 53 de manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe din Franţa, printre care Toulouse, Lyon, Chambéry, Montpellier, Bordeaux sau Nantes. Potrivit autorităţilor, 19.000 de persoane au manifestat în marile oraşe, chiar de ziua naţională a Franţei.

Dar ca orice politician globalist progresist, dorește controlul absolut asupra cetățenilor și minte cu nerușinare pentru a ascunde adevăratele intenții așa cum reiese din acest tweet din 27 decembrie 2020 al lui Macron:

Italia: un tribunal a anulat suspendările impuse angajaților din domeniul medical care refuză să se vaccineze

Italia a adoptat o lege în aprilie prin care obliga pe oricine lucrează în funcții publice sau private de sănătate socială, inclusiv în farmacii și cabinete medicale, să se vaccineze împotriva Covid-19 sau să fie suspendat fără plată, cu excepția cazului în care angajatorul lor îi poate reasigna într-o poziție mai puțin sensibilă.

300 de lucrători din domeniul sănătății din Italia au depus o contestație legală împotriva cerinței de a fi vaccinați împotriva coronavirusului.

„Aceasta nu este o luptă a anti-vaxxerilor, ci o luptă democratică”, a spus citat în jurnalul Giornale di Brescia avocatul constituțional Daniele Granara, care a contribuit la construirea cazului.

„Obligăm oamenii să-și asume riscul sub amenințarea de a nu mai fi lăsați să-și exercite profesia”, a adăugat el.

Granara apără, de asemenea, zeci de îngrijitori care au fost suspendați de la muncă pentru refuzul vaccinării.

Tribunalul administrativ din regiunea Liguria a dat dreptate lucrătorilor din Sănătate și a dispus o acțiune preventivă împotriva suspendărilor celor nevaccinați. Cazul urmează să fie audiat în octombrie. În același timp, judecătorii administrativi au anunțat: dacă, între timp, furnizorii de servicii medicale fac suspendări, acestea vor fi anulate imediat. Așadar, cel puțin deocamdată, cei vizați nu trebuie să se mai teamă de suspendări (concedii forțate, fără plată).

Premierul socialist al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat pe 12 iulie că vaccinarea anti Covid va deveni obligatorie pentru anumite categorii de oameni.

Primii vizați de această obligativitate sunt lucrătorii din căminele de bătrâni, iar angajații ce refuză să fie inoculați cu serurile experimentale Covid vor fi suspendați începând din 16 august 2021. De la 1 septembrie, măsura se va extinde la toți angajații din domeniul sănătății. Ulterior, vor fi vaccinați toți membrii Forțelor Armate.

Peste 4000 mii de greci au ieșit pe străzile Atenei pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie și pașapoartele de vaccinare, potrivit Poliției elene. Manifestanții pașnici au cerut demiterea Guvernului și schimbarea politicilor anti-covid.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading