De azi se poate călători în Europa numai folosind certificatele digitale Covid

by | 13 Aug 2021 | Extern

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR, transmite Guvernul României..

Grupul de Comunicare Strategică a mai amintit că începând cu ziua de vineri la trecerea frontierelor din țările UE vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID sau rezultatul negativ al unui test PCR. Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină în funcție de fiecare stat.

„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru acitivitățile desfășurate în interiorul teritoriului României, mai precizează GCS.

Documentele electronice pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat, mai transmite Guvernul.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading