De ce Belarus devine o bataie de cap pentru Biden

by | 7 Feb 2022 | Extern

Creșterea prețurilor la îngrășăminte provoacă tulburări severe în sectorul agricol american, administrația Biden confruntându-se cu o mustrare puternică din partea liderilor din industrie. Asociația Comercianților Agricoli, Federația Americană a Biroului Agricol, Asociația Americană de Soia, Asociația Națională a Cultivatorilor de Grâu și Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb, gașca celor cinci, au semnat o scrisoare prin care condamnă sancțiunile SUA asupra clorurii de potasiu (potasiu) din Belarus ceea ce a dus la ridicarea prețului. Scrisoarea continuă explicând că potasiu este un element important pentru producția de fertilizatori, folosit in procent de 63% pentru cultura de porumb, 48% la bumbac și 19% pentru grâu.

Ca urmare, există temerea că penuria va duce la recolte mai puțin reușite, reducând marjele de profit ale fermierilor și marind prețurile alimentelor pentru consumatorii americani. Cele cinci asociații, în calitate de reprezentanți ai agriculturii americane, a cerut guvernului să ușureze presiunile asupra prețurilor prin eliminarea imediată a sancțiunilor aplicate potasiului din Belarus.

Svein Tore Holsether, CEO-ul Yara International ASA, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume, a aruncat recent o lumină asupra impactului pe piață al sancțiunilor americane asupra Belarusului.

“Belarus reprezintă 20% din producția globală de potasiu, așa că este în mod clar un furnizor important. Dacă acea parte nu ajunge din Belarus, atunci nu văd pe nimeni gata să ridice volumele”.

Sancționarea Belarusului nu este o problemă politică fierbinte în SUA, dar există cu siguranță o îngrijorare tot mai mare cu privire la creșterea rapidă a prețurilor. Într-un sondaj recent, 65% dintre americani au spus că au considerat că guvernul nu a făcut suficient pentru a combate inflația iar Wall Street Journal a notat că prețurile ridicate ale îngrășămintelor ar putea contribui la creșterea prețurilor a produselor de bază ceea ce ar face ca sancțiunile împotriva Belarusului să se intoarcă împotriva președintelui american.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading