Decizia Israelului cu privire la certificatul verde în contextul valului generat de Omicron

by | 8 Feb 2022 | Extern

Retragerea regulilor de folosire a certificatului verde a Israelului a intrat în vigoare duminică la miezul nopții, ca parte a unei noi relaxări a restricțiilor împotriva Covid-19, pe fondul încetinirii focarului de omicron, anunță Haaretz.

Israelienii nu vor mai avea nevoie să-și prezinte certificatul verde care să ateste un program complet de vaccinare sau de recuperare după boală la intrarea în restaurante, cinematografe, săli de sport și hoteluri.

Cum stă Israelul cu cifrele pndemiei

  • infectări: 52.341 cazuri zilnic în medie în ultima săptămână (sursa)

  • decese: 65 decese zilnic în medie în ultima săptămână (sursa)

  • vaccinați: 70% cu 2 doze, 55% cu 3 doze (sursa)

Cu toate acestea, certificatul verde trebuie să fie prezentat la intrarea în locurile unde riscul de infectare este mai mare, cum ar fi sălile de spectacol și cluburile de dans.

În același timp, adunările nu se vor mai limita la un anumit număr de persoane. Limitele de capacitate din magazine și distanțarea socială la restaurante sunt, de asemenea, eliminate ca parte a noilor măsuri. Noile reguli vor rămâne în vigoare până la 1 martie.

„Deoarece omicron infectează și cei vaccinați, certificatul verde și-a pierdut eficacitatea în majoritatea locurilor și am decis să-i reducem utilizarea rămânând doar în locurile cu risc ridicat. Face parte din tendința de a trăi cu virusul”, a declarat directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, pentru Army Radio.

În timp ce cazurile generale de Covid sunt în scădere pe măsură ce focarul de omicron este în ușoară scădere, numărul de cazuri grave rămâne ridicat, o tendință pe care experții au explicat-o: cazurile  grave, de obicei, întârzie cu câteva săptămâni.

Guvernul israelian a susținut că nu există nicio justificare epidemiologică pentru extinderea programului, care s-a dovedit, de asemenea, ineficient în încurajarea vaccinării pe cei care nu au rezistență.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading