Demisii în masă la un spital din New York după introducerea vaccinării anti-Covid obligatorii

by | 13 Sep 2021 | Extern

Un spital din statul New York își va închide secția de maternitate în cursul acestei luni după ce 30 de angajați și-au dat demisia în semn de protest față de implementarea vaccinării anti-Covid obligatorii, relatează The Hill.

Gerald Caver, CEO al Lewis County Health System, a anunțat în cadrul unei conferință de presă că Spitalul General din Comitatul Lewis nu va putea să opereze secția de maternitate „în condiții de siguranță” începând cu data de 25 septembrie.

„Numărul de demisii primite nu ne lasă de ales decât să sistăm aducerea pe lume a bebelușilor la Spitalul General”, a declarat acesta.

Demisiile vin după ce în urmă cu două săptămâni spitalul și-a revizuit regulamentul pentru a introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru angajați, eliminând și posibilitatea excepțiilor motivate religios. Angajații pot însă în continuare să refuze vaccinarea din considerente medicale.

Măsura se aplică tuturor angajaților spitalului

Spitalul și-a actualizat regulamentul după ce fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, anunțase că toți angajații sanitari din acest stat american trebuie să fie imunizați cu prima doză a unui vaccin anti-Covid până pe 27 septembrie.

Controversa declanșată de anunț vine în contextul în care Statele Unite se confruntă cu un nou val al pandemiei, alimentat în mare parte de varianta Delta mult mai infecțioasă a coronavirusului.

Președintele american Joe Biden a anunțat vinerea trecută introducerea vaccinării anti-Covid obligatorii pentru zeci de milioane de angajați americani, de la salariați ai guvernului federal la angajați ai marilor companii.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading