Dezvăluiri de la Pentagon: Bombele inteligente americane eșuează în Ucraina

by | 19 Apr 2023 | Extern

Documentele scurse de la Pentagon, pentru care presupusul autor al scurgerilor de informații, Jack Teixeira a fost arestat, arată că bombele inteligente de fabricație americană eșuează în Ucraina din cauza bruiajului rusesc.

Un astfel de document clasificat nu numai că analizează utilizarea contramăsurilor eficiente pentru a face bombele inteligente ineficiente, dar mai spune că, în unele cazuri și problemele tehnice duc la eșecul detonării, conform Zero Hedge.

Ce nu se leagă în privința documentelor scurse de la Pentagon?

Programul de întrajutorare pentru apărare al administrației Biden a implicat trimiterea în Ucraina a muniției cu rază extinsă de atac direct comun (JDAM-ER) pentru a transforma bombele neghidate în „bombe inteligente”, ghidate prin GPS, capabile să lovească ținte la peste 80 km distanță.

Conform Politico, o problemă mare este că Rusia folosește bruiaj GPS pentru a interfera cu dispozitivul de țintire a armelor, potrivit unei surse familiarizate cu astfel de chestiune, care însă nu face parte din guvernul SUA. Oficialii americani cred că bruiajul rusesc face ca JDAM-urile și, uneori, alte rachete ghitate americane, să își piardă semnalul necesar pentru atingerea țintelor vizate.

„Cred că există îngrijorarea că rușii ar putea bruia semnalul folosit pentru a direcționa JDAM-urile, ceea ce ar explica de ce aceste rachete nu funcționează în modul așteptat, așa cum funcționează în alte zone de război”, a spus Mick Mulroy, un fost oficial al Pentagonului și fost ofițer CIA.

Documentul menționează că „1.000 de kituri de armare” au fost aprobate pentru forțele ucrainene, rezultâng că acestea vor avea la dispoziție peste 1.000 de bombe inteligente.

Și alte sisteme majore furnizate de SUA eșuează. Documentele Pentagonului menționează că rachetele M270 și HIMARS sunt deturnate de tacticile de bruiaj GPS ale forțelor ruse. Unele documente au arătat în mod constant că armata Ucrainei este, în general, afectată de deficitul de muniții și arme, în ciuda miliardelor promise din partea Occidentului ca ajutor pentru apărare .

Etichete: armament | dezvăluiri

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading