Discriminare: Jucătorii de tenis ruși nu vor avea voie să concureze la Wimbledon

by | 21 Apr 2022 | Extern

Jucătorii de tenis ruși nu vor avea voie să concureze la Wimbledon, prestigiosul Grand Slam englezesc, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, a informat Sportico marți seară.

All England Club va deveni prima organizație de tenis care va refuza complet participarea juctorilor pe ruși. ATP, WTA și Federația Internațională de Tenis le-au permis jucătorilor din Rusia și aliatul său Belarus să continue să concureze, dar li se interzice să-și etaleze steagul național sau să li se intoneze imnurile naționale.

În plus, Rusia și Belarus au fost interzise de la participarea la competiții pe echipe precum Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.

Decizia l-ar împiedica pe numărul 2 mondial Daniil Medvedev și numărul 8 mondial Andrey Rublev să participe la competiția masculină de la Wimbledon. Rublev a ajuns pe prima pagină a ziarelor luna trecută, când a scris „fără război, vă rog” pe obiectivul unei camere de televiziune, după ce a câștigat un meci în Dubai.

La feminin, Anastasia Pavlyuchenkova (pe locul 15), Daria Kasatkina (nr. 26) și Veronika Kudermetova (nr. 29) se număra printre cele afectate de hotărâre.

Articolul Sportico spune că nu este clar dacă jucătorii din Belarus, care și-a arătat sprijin politic pentru președintele rus Vladimir Putin, vor fi de asemenea interziși. Două jucătoare de rang înalt, Aryna Sabalenka (nr. 4) și Victoria Azarenka (nr. 18), provin din Belarus.

Mai multe ziare au raportat anterior că oficiali guvernamentali britanici au purtat discuții cu Asociația Lawn Tennis și au în vedere să pună în aplicare o interdicție pentru sportivii ruși la Wimbledon.

Ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston, a declarat în martie că „nimeni care arborează steagul Rusiei nu ar trebui să fie primit” în Marea Britanie, propunând ideea că sportivii ruși ar putea fi interogați în ceea ce privește loialitatea față de Putin.

Occidentul a pedepsit deja sportivii ruși și belaruși din alte sporturi individuale din cauza invaziei Rusiei. Alergătorii ruși și belaruși nu au avut voie să intre în Maratonul de la Boston, care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Paralimpicii ruși au fost scoși de la Jocurile Paralimpice de iarnă la scurt timp după începerea invaziei.

Etichete: discriminare

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading