Discuțiile de pace Rusia-Ucraina indică sfârșitul războiului?

by | 4 Apr 2022 | Extern

Președintele ucrainean și-a exprimat din nou disponibilitatea guvernului său de a accepta cererile rusești privind neutralitatea țării sale.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor ruşi independenţi, Volodimir Zelinski a spus că orice astfel de înţelegere va trebui supusă unui referendum în Ucraina. A mai făcut comentarii similare înainte, dar rareori atât de puternic.

Comentariile președintelui au precedat discuțiile de pace din Turcia dintre Rusia și Ucraina, care au fost reluate luni.

Yahoo News îl citează pe Zelensky:

Garanții de securitate și neutralitate, fară arme nucleare în Ucraina, suntem de acord cu astea. Acesta este cel mai important punct. … A fost profund aprofundat.

Duminică, 27 martie, Al-Arabiya a relatat că Rusia a indicat statutul de neutralitate al Suediei și Austriei ca modele posibile pentru Ucraina. Kievul a respins însă șabloanele oferite de Moscova, subliniind că „numai Kievul ar putea proiecta un sistem care să fie acceptabil pentru ucraineni”.

Problema neutralității ucrainene s-a centrat pe posibila aderare a țării la NATO,  relateaza Vox.com:

Președintele Volodimir Zelinsky a recunoscut că Ucraina nu se va alătura NATO, iar oficialii ucraineni au indicat că sunt deschiși să discute despre statutul Ucrainei.

Etichete: Rusia | Ucraina | Zelenski

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading