Donald Trump a vorbit la CPAC de o posibila revenire in politica

by | 1 Mar 2021 | Extern

Fostul presedinte american Donal Trump a avut prima intalnire, de la parasirea Casei Albe, cu conservatorii americani la CPAC (Conservative Political Action Conference) in Orlando, Florida in fata unei asistente vulcanice. El a lasat sa se inteleaga ca exita posibilitatea de a intra in competitie pentru un al doilea mandat de presedinte, invinuindu-l pe Joe Biden pentru “cea mai dezastruasa prima luna a unui presedinte din toata istoria moderna”.

“Toti stiam ca va fi foarte rau, dar nimeni nu si-a putut imagina ca vor merge atat de mult catre partea stanga a politicii” a spus Trump in prima parte a discursului. Fostul presedinte l-a atacat pe Biden pentru ca a încercat sa-i anuleze agenda America First (America pe primul loc) cu privire la problemele interne cat si cele ce tin de politica externa. “Deja administratia Biden a dovedit ca sunt anti-locuri de munca, anti-familir, anti-frontiere, anti-energie si anti-stiinta”, a spus el. „In doar o singura luna am plecat din America First si am ajuns in America Last”.

Fostul presedinte s-a concentrat in discurs asupra încercarii lui Biden de a inversa politicile sale anti-migratie care au contribuit la incetarea crizei migrantilor de la granita sudica. Trump a spus ca Biden a acordat prioritate deschiderii frontierelor pentru migranti in loc de redeschiderea tarii pentru cetatenii americani în timpul pandemiei. “Familiile voastre inca nu pot iesi sa manance la restaurantele locale, dar Joe Biden aduce mii si mii de refugiati din intreaga lume, oameni despre care nimeni nu se stie nimic”, a spus el.

Trump a pus din nou la îndoiala abilitatile cognitive ale lui Biden, batjocorindu-l pe actualul presedintele pentru ca a declarat în timpul unei intalniri CNN ca Statele Unite nici macar nu au avut vaccinul în timpul presedintiei Trump. “De fapt, cred ca a spus asta pentru ca nu stia ce naiba se întâmpla”, a spus Trump. Fostul presedinte a reamintit ca a presat neîncetat pentru ca vaccinul sa fie dezvoltat si aprobat. Presedintele a criticat incercarea de asumare a meritelor pentru administrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului. “Nu-i lasati niciodata sa-si asume merite pentru ca nu merita acest lucru”. De asemenea, el l-a criticat pe Biden pentru ca a readus Statele Unite în Organizatia Mondiala a Sanatatii (W.H.O), acordându-le 500 de milioane de dolari pe an. “Chiar sunt marionete pentru China”, a spus Trump, referindu-se la W.H.O.

El l-a criticat pe Biden si pentru refuzul de a forta scolile sa se redeschida, la cererea sindicatelor profesorilor. “Joe Biden a vândut copiii Americii sindicatelor profesorilor”, a spus Trump. El a sustinut ca copiii Americii au fost devastati de incapacitatea lor de a merge la scoala si vor suferi din cauza lipsei dezvoltarii. “În numele mamelor, tatilor si copiilor din America, îl avertizez pe Joe Biden sa deschida scolile si sa le deschida acum”, a spus el. Trump a vorbit si despre încercarea lui Biden de a forta politica de identitate de gen în scoli.

“Joe Biden si democratii au pe agenda politici care vor distruge competitiile in care sunt implicate femeile”, a spus el, mentionând ca recordurile sportive ale femeilor vor fi depasite de “barbati biologici”. “Daca acest lucru nu se schimba, competitiile feminine, asa cum le stim, vor muri”, a continuat el.

Trump l-a criticat pe Biden pentru ca a demonstrat slabiciune în politica externa, a încercat sa revizuiasca acordul nuclear al Iranului, nu a reusit sa blocheze constructia conductei de gaz dintre Rusia si Germania si a permis firmelor sa relocheze mai multe locuri de munca in China. “Noi credem ca pentru a face fata Chinei trebuie oprita externalizarea, trebuiesc readuse fabricile si lanturile de aprovizionare inapoi in SUA si sa ne asiguram ca America, nu China, domina viitorul lumii”, a spus el.

Desi nu si-a anuntat planurile de viitor, Trump i-a îndemnat pe republicani sa se uneasca si sa recâstige puterea politica pentru a lupta cu agenda ui Biden “America pe ultimul loc”. “Cu ajutorul dumneavoastra, vom prelua Camera Reprezentantilor. Vom câstiga Senatul. Si apoi un presedinte republican va face o intoarcere triumfatoare la Casa Alba”, a spus el. “Si ma intreb cine va fi asta?”

Etichete: Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading