După revoltele musulmanilor, premierul Suediei spune că integrarea a eșuat, imigranții alimentează criminalitatea bandelor

by | 3 May 2022 | Extern

„Segregarea a mers atât de departe încât avem societăți paralele în Suedia. Trăim în aceeași țară, dar realități diferite”, afirmă Magdalena Andersson.

Suedia nu a reușit să integreze numărul mare de migranți pe care i-a primit țara în ultimele două decenii, iar acest lucru a dus la crearea unor societăți paralele și a bandelor criminale, a declarat joi prim-ministrul suedez de extremă stânga, Magdalena Andersson, în timp ce a prezentat mai multe inițiative pentru combaterea crimei organizate.

Mulți suedezi au fost recent șocați de revoltele care au lăsat în urmă o sută de polițiști răniți în weekendul de Paște, videoclipurile cu arderea vehiculelor de poliție devenind virale. Violența a izbucnit după ce politicianul de extremă dreaptă suedez-danez Rasmus Paludan a ars cartea sfântă a musulmanilor Coranul la un miting. De asemenea, a vrut să organizeze evenimente similare în cartierele în care predomină imigranți.

Joi, Reuters a raportat că Andersson a criticat islamiştii radicali şi susţinătorii de extremă dreapta într-un discurs neobişnuit de direct. Potrivit politicianului, Suedia a permis acestor elemente extremiste să se dezvolte.

„Segregarea a mers atât de departe încât avem societăți paralele în Suedia. Trăim în aceeași țară, dar realități diferite”, a spus premierul.

Numărul rezidenților suedezi născuți într-o altă țară s-au dublat, ajungând la 2 milioane în ultimele două decenii, iar imigranții reprezintă acum o cincime din toți oamenii care trăiesc în această țară scandinavă, o rată mult mai mare decât în țările vecine precum Finlanda, Norvegia și Danemarca, care tau luat și ele o direcție mai dură împotriva imigrației. În ultimii 40 de ani, social-democrații premierului sunt la putere de 28 de ani, inclusiv ultimii opt.

„Integrarea a fost slabă și, împreună, am experimentat o imigrație intensă. Societatea noastră era prea slabă, în timp ce banii pentru poliție și serviciile sociale erau prea puțini”, a recunoscut Andersson.

Suedia a cunoscut o creștere a ratei criminalității, inclusiv crime, agresiuni sexuale și violuri, toate legate de creșterea populației de migranți a țărilor.

Suedia, care se confruntă cu alegeri parlamentare anul acesta, și-a înăsprit semnificativ politica de imigrație în ultimii ani. Cu toate acestea, în timpul crizei migrației din 2015, țara Uniunii Europene a primit cei mai mulți refugiați pe cap de locuitor. La rândul lor, majoritatea suedezilor doresc oprirea imigrației în țara lor, o poziție populară dar care are puțin sprijin din partea guvernului de stânga al țării.

După indignarea publică în urma revoltelor de luna trecută, prim-ministrul Suediei ar putea încerca să liniștească apele cu noi inițiative. Ministrul de Interne și Justiție spune că dorește să fie înființate comisii de criminalitate pentru tineri în care asistenții sociali să lucreze cu poliția. Scopul este, de asemenea, de a recunoaște semnele de avertizare în rândul tinerilor înainte ca aceștia să alunece spre infracțiune. Cu toate acestea, astfel de scheme au fost încercate de nenumărate ori de-a lungul deceniilor în Suedia, atât cu sume masive de bani pentru îmbunătățirea integrării, cât și diferite programe concepute pentru a reduce criminalitatea, având rezultate mici.

Etichete: migrație | revolte | Suedia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading