După un record de 9 luni de carantină, Melbourne renunță la o parte din restricții

by | 18 Oct 2021 | Extern

Melbourne, care a petrecut mai mult timp în carantină decât orice alt oraş din lume, urmează să ridice ordinele de rămânere la domiciliu în cursul acestei săptămâni, au declarat duminică oficialii australieni. Până vineri, când unele restricţii vor fi ridicate, oraşul australian cu cinci milioane de locuitori a fost pus sub şase carantine, însumând 262 de zile, sau aproape nouă luni, din martie 2020, conform Reuters.

Potrivit presei australiene, aceasta este cea mai lungă carantină din lume, depăşind-o pe cea de 234 de zile din oraşul Buenos Aires. Deşi numărul de cazuri de coronavirus creşte în statul Victoria, a cărei capitală este Melbourne, rata dublei vaccinări urmează să ajungă în această săptămână la 70%, permiţând relaxarea restricţiilor.

„Este o zi minunată”, a declarat premierul de stat Daniel Andrews. „Astăzi este ziua în care cetăţenii statului Victoria pot fi mândri de ce au realizat.” Când locaţiile din sectorul ospitalităţii se vor redeschide, capacitatea de funcţionare va rămâne limitată. Noi relaxări, printre care şi redeschiderea a numeroase magazine, vor avea loc după ce 80% dintre australienii eligibili vor fi vaccinaţi – dată estimată pentru cel târziu 5 noiembrie.

Duminică, Victoria a înregistrat 1.838 de cazuri noi de coronavirus şi şapte decese. Statul vecin, New South Wales, care a ieşit săptămâna trecută dintr-o carantină de 100 de zile, a declarat 301 cazuri şi 10 decese. 80% din populaţia statului a fost complet vaccinată.

Australia, odată o campioană a strategiei COVID-zero în lupta cu pandemia, a trecut la a trăi cu virusul prin vaccinarea masivă, după ce varianta Delta s-a dovedit prea contagioasă pentru a fi oprită.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading