Égalité, fraternité, discriminé! Macron impune discriminare drastică fața de nevaccinați în Franța

by | 10 Aug 2021 | Extern

Ritualul francez de dimineață al unei cafele și croissant a devenit mai complicat de luni (9 august), deoarece oamenii au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ COVID-19 înainte de a lua loc la cafeneaua lor preferată, deși numeroase restaurante au ignorat noile reguli.

Un permis de sănătate trebuie acum arătat să poți mmănca într-un restaurant, să bei într-un bar, să accesezi un tratament non-urgență într-un spital sau să călătorești cu un tren interurban, motivând lupta anti covid.

Președintele Emmanuel Macron a dezvăluit ordinul luna trecută cu un mesaj clar: vaccinați-vă. Ratele de vaccinare au crescut în timp ce francezii se confruntau cu perspectiva de a li se refuza unele plăceri zilnice, dar a stimulat și un val de proteste stradale. 4 weekenduri la rând, francezii au ieșit în numar de peste 200.000 pe străzile din marile orașe.

„Este simplu, am descărcat o aplicație … deci scanăm codul QR al clienților și, dacă este valid, aceștia pot intra. Și dacă nu este valid, nu îi putem servi ”, a spus Romain Dicrescenzo, managerul cafenelei Vrai Paris din cartierul Montmartre din capitală. El a spus că a îndepărtat zeci de oameni – unii care uitaseră permisul, precum și cei care nu fuseseră vaccinați.

Proprietarii de cafenele și baruri surprinși încălcând regula se confruntă cu un avertisment urmat de un ordin de închidere de 7 zile pentru a doua infracțiune. Alte două contravenții ar putea duce la închisoarea de un an.

Mai mulți proprietari de restaurante și cafenele din Paris, conform Reuters, au spus că au refuzat să efectueze controalele pentru permisele de sănătate. Poliția va adopta inițial o atitudine îngăduitoare, a declarat Ministerul de Interne.

Unele alte țări europene, cum ar fi Italia, au introdus permise de sănătate similare, dar în Franței este cel mai drastic. Oponenții pașaportului spun că aceasta afectează libertatea lor și îi discriminează pe cei care nu doresc vaccinul COVID.

Legislația care reglementează cerințele pentru permisul de sănătate va rămâne în vigoare până la jumătatea lunii noiembrie. De asemenea, este impusă vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătății.

De asemenea, au fost efectuate verificări ale permiselor de sănătate la stația Gare de Lyon din Paris. Verificările în trenuri vor fi aleatorii și vor fi efectuate luni la unul din patru trenuri pe distanțe lungi, a spus ministrul transporturilor.

Parcă mai vedeam undeva aceste verificări de acte în trenuri, restaurante, străzi, spitale, etc iar cei ce nu erau în regulă, erau excluși din societate. Bine, de cele mai multe ori prin împușcare, dar cine știe ce ne așteaptă. Nici atunci nu s-a început direct cu represalii, ci treptat.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading