Experții regretă tacticile de propagandă folosite pentru inducerea fricii pentru conformarea în masă

by | 21 Jan 2022 | Extern

Guvernul britanic a folosit tactici „propagandistice” de frică pentru a speria publicul să se conformeze în masă în timpul primei carantine din pandemie, potrivit unui om de știință care a lucrat pentru Guvern.

Simon Ruda a co-fondat „Nudge Unit” care a fost înființată inițial pentru a încuraja schimbări comportamentale pozitive în publicul britanic fără a fi nevoie de constrângere sau legislație, dar a fost folosită în timpul pandemiei pentru a crea frică.

„În mintea mea, cea mai flagrantă și de amploare greșeală făcută în răspunsul la pandemie a fost nivelul de frică transmis de bunăvoie publicului”, a scris Ruda pentru revista Unherd.

„Această teamă pare să fi condus ulterior deciziile politice într-o buclă de feedback îngrijorătoare”, a adăugat el, menționând că astfel de acțiuni au echivalat cu „propaganda făcută de stat”.

Omul de științăexpert înstudiul comportamentului a spus că o obsesie pentru numărul zilnic de cazuri a ajuns să domine gândirea, servind la răspândirea și mai multă frică.

Acest proces a inclus exagerarea grosolană a amenințării reprezentate de COVID și producerea de propagandă alarmantă, pentru a înspăimânta populația și a o împinge la supunere.

Oamenii de știință din Marea Britanie care lucrează ca consilieri ai guvernului au recunoscut că au folosit metode „neetice” și „totalitare” de a insufla frica populației pentru a controla comportamentul în timpul pandemiei.

The London Telegraph a raportat comentariile făcute de membrii Scientific Pandemic Influenza Group on Behavior (SPI-B), un subcomitet al Scientific Advisory Group for Emergency (Sage), principalul grup consultativ științific al guvernului.

Raportul citează un briefing din martie 2020, când a fost decretată prima carantină totală, care a afirmat că guvernul ar trebui să crească drastic „nivelul perceput de amenințare personală” pe care îl reprezintă virusul, deoarece „un număr substanțial de oameni încă nu se simt suficient de amenințați personal. ”

Un om de știință de la SPI-B admite că „În martie [2020], guvernul era foarte îngrijorat de conformitate și s-a gândit că oamenii nu ar dori să fie carantinați. Au existat discuții despre necesitatea fricii pentru a încuraja conformitatea și s-au luat decizii cu privire la modul de intensificare a fricii.”

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading