Facebook interzice continutul care neaga Holocaustul

by | 13 Oct 2020 | Extern

Facebook a interzis în mod explicit negarea Holocaustului pentru prima dată.

Rețeaua socială a declarat că noua sa politică interzice „orice conținut care neagă sau denaturează Holocaustul”.

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a scris că s-a „luptat cu decizia de a alege” dintre libertatea de exprimare și interzicerea unor astfel de postări, dar că „acum este echilibrul potrivit”.

În urmă cu doi ani, Zuckerberg a spus că astfel de postari nu ar trebui eliminate automat.

„Sunt evreu și există oameni care neagă că s-a întâmplat Holocaustul”, a spus el la vremea respectivă.

“Mi se pare profund ofensator. Dar nu cred că platforma noastră ar trebui să elimine acest lucru, deoarece cred că există lucruri în care oameni greșesc. Insa nu cred că gresesc intenționat “.

Comentariile sale au dus la o mare reacție publică.

Pe măsură ce Facebook și-a schimbat politicile, el a scris că s-a răzgândit.

“Gândirea mea a evoluat pe măsură ce am văzut date care arată o creștere a violenței antisemite, la fel ca și politicile noastre privind discursurile de ură”, a scris el într-o postare publică pe Facebook.

“Tragerea liniilor corecte între ceea ce este și nu este acceptabil nu este simplă, dar cu ce se intampla acum in lume, cred că acesta este echilibrul potrivit.”

La începutul acestui an, Facebook a interzis discursurile de ură care implică stereotipuri dăunătoare, inclusiv conținut antisemit. Însă negarea Holocaustului nu fusese interzisă.

Vicepreședintele Facebook al politicii de conținut, Monika Bickert, a declarat că compania a luat aceasta decizia datorita „creșterea antisemitismului la nivel global și nivelul alarmant de ignoranță cu privire la Holocaust, în special în rândul tinerilor”.

Ea a spus că, mai târziu în acest an, căutarea informatiilor despre Holocaustului – sau negarea acestuia – pe Facebook va conduce utilizatorii către informații „credibile”.

Dar a avertizat, de asemenea, că schimbarea nu va avea loc peste noapte, iar instruirea angajaților și a sistemelor automate ar necesita timp.

Congresul Evreiesc Mondial a salutat această mișcare.

„Negarea Holocaustului, banalizarea acestuia, minimizarea acestuia este un instrument folosit pentru a răspândi ura și conspirații false despre evrei și alte minorități”, a spus grupul într-un comunicat.

Dar a menționat, de asemenea, că a militat pentru eliminarea conținutului care neaga Holocaustul de pe platformă „de câțiva ani”.

Jonathan Greenblatt, director executiv al Ligii Anti-Defăimare, a scris pe Twitter: „Au fost ani de lupta”.

Etichete: Facebook

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading