Facebook și Twitter cenzureaza povestea publicată de New York Post despre Joe Biden

by | 15 Oct 2020 | Extern

Foto: Screenshot New York Post

Facebook și Twitter au luat măsuri pentru a limita răspândirea unui articol din New York Post care-l critica pe Joe Biden provocând indignare în rândul conservatorilor precum și necesitatea unor dezbateri cu privire la modul în care platformele de socializare ar trebui să abordeze dezinformarea înainte de alegerile din SUA.

Luand măsuri fără precedent împotriva unei publicații de știri majore, Twitter blocand utilizatorii să nu posteze linkuri despre povestea din New York Post. Utilizatorilor care încearcă să sheruiasca povestea li s-a arătat o notificare prin care se spune: „Nu putem finaliza această solicitare, deoarece acest link a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător”. Utilizatori care fac click sau retweetează un link deja postat pe Twitter li se arată un avertisment că „linkul poate fi nesigur”.

Twitter a declarat că limitează răspândirea articolului din cauza „originii informatiilor” incluse în articol, materiale extrasw de pe un computer care fusese lăsat de Hunter Biden într-un atelier de reparații computere din Delaware în aprilie 2019. Politicile Twitter interzic „distribuirea conținutului obținut prin hacking care conține informații private”.

Compania a explicat miercuri decizia printr-o serie de tweet-uri spunând că unele dintre emailurile gasite in computer si publicate in articol conțin informații personale și private. In articol sunt publicate emailuri dintre Hunter Biden si un conducator al companiei Burisma din Ucraina in care acesta din urma ii multumeste pentru inlesnirea intalnirii dintre el si Joe Biden, aceasta avănd loc cu putin timp inainte ca vicepresedintele american să facă presiuni pe oficialii guvernamentali din Ucraina pentru concedierea procurorului care investiga compania Burisma (unde Hunter Biden era consultant fiind foarte bine remunerat).

Politica Twitter împotriva postării de materiale piratate a fost stabilită în 2018. Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a declarat că comunicatul companiei despre decizia de a limita răspândirea articolului nu este „grozavă”.

Între timp Facebook a impus restricții la distribuirea linkului spunând că există întrebări cu privire la validitatea informatiilor. “Aceasta actiune face parte din procesul nostru standard de reducere a răspândirii dezinformării”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

Este prima dată când Twitter a limitat în mod direct răspândirea informațiilor de pe un site de știri cunoscut blocand chiar și contul personal al secretarului de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, pentru distribuirea articolului.

New York Post a criticat ambele companii spunând că încearcă să ajute campania electorală a lui Biden susținând că nimeni nu a contestat veridicitatea poveștii. „Facebook și Twitter nu sunt platforme media. Sunt mașini de propagandă ” s-a scris într-un editorial.

Etichete: cenzură | Facebook | Twitter

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading