Fără călcat, Netflix sau încălzire: Noul plan de economisire a energiei electrice

by | 29 Nov 2022 | Extern

Model de urmat pentru toată Europa? În cazul unei penurii de energie în timpul iernii, elvețienii trebuie să suporte multe: Consiliul Federal Elvețian și-a prezentat planul de urgență pentru o astfel de situație. Posibilele restricții și interdicții afectează puternic intimitatea cetățenilor – și sunt surprinzător de specifice. De la călcat și încălzire până la interdicția de a viziona filme pe Netflix, totul este inclus.

Chiar și înainte de asta, Elveția s-a poziționat ca un pionier în ceea ce privește protecția cetățenilor în timpul crizei prin amenințarea „păcătoșilor avizi de căldură” cu pedepse severe . Se fac acum pregătiri pentru o posibilă penurie de curent: consilierul federal, Guy Parmelin a prezentat măsurile pentru această eventualitate, care nu poate fi descrisă decât ca exagerată. Planul de urgență conține patru așa-numite niveluri de escaladare.

Elvețienii riscă până la 3 ani de închisoare dacă depășesc 19°C în lunile reci

În prima etapă ar fi interzisă saunele și băile de aburi, utilizarea suflantelor electrice de frunze, a apei calde în toaletele publice și a scaunelor încălzite pe telescaune. Iluminarea grădinilor și căilor private ar fi permisă numai dacă servește la asigurarea siguranței. Rufele trebuie spălate numai la maximum 40 de grade, iar frigiderele nu trebuie setate la mai mult de 6 grade.

În a doua etapă, iluminatul vitrinelor și indicatoarele cu neon ar fi interzise, ​​iar utilizarea uscătoarelor de rufe și a fiarelor de călcat ar fi interzisă.

Al treilea pas implică interzicerea divertismentului electronic, atât jocuri video, cât și vizionarea de filme, fie pe DVD, fie prin servicii de streaming precum Netflix. Pentru încăperile care sunt încălzite cu încălzitoare electrice sau pompe de căldură, s-ar aplica o temperatură maximă de 18 grade, iar utilizarea mașinilor electrice ar fi permisă doar pentru călătoriile „absolut necesare”.  Sper că elvețienii s-au aprovizionat cu pături, lumânări, cărți și pot dacă este necesar, să meargă la serviciu cu o mașină cu motor pe benzină sau cu o bicicletă. Ce poate fi mai frumos și sănătos decăt să mergi iarna la serviciu pe bicicletă. Îți trebuie doar puțin ajutor din partea colegilor să te poți da jos de pe biclă!

Abia în cea de-a patra etapă turismul e dărâmat: atunci este planificată interzicerea funcționării sistemelor de înzăpezire și a teleschiurilor. Cinematografele, teatrele, concertele și evenimentele sportive ar fi interzise dacă ar folosi electricitate.

Deci, în cazul unei penurii iminente de energie, guvernul federal ar cere mai întâi consumatorilor să economisească, apoi măsurile ar fi înăsprite treptat, ceea ce ar duce „doar la pierderea confortului”.

Acest plan de urgență poate oferi idei Ursulei – la urma urmei, măsurile coercitive mai ample pot fi ușor justificate cu lipsa energiei chiar mult mai ușor decat cele aplicate în timpul pandemiei.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading