FDA vrea să aștepte până în 2076 pentru a publica complet datele de aprobare a vaccinului Pfizer

by | 22 Nov 2021 | Extern

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a întrebat un judecător săptămâna aceasta dacă agenția ar putea avea la dispoziție 55 de ani pentru a elibera pe deplin datele utilizate pentru a autoriza vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului, arată documentele instanței.

Planul de 55 de ani al FDA, care ar însemna eliberarea completă a documentelor în 2076, provine dintr-o solicitare FOIA a unui grup numit Public Health and Medical Professionals for Transparency, care este compus din cel puțin 30 de oameni de știință și profesori de la universități precum Harvard, Yale, Brown și UCLA. Grupul spune că este o organizație nonprofit care nu adoptă o poziție partizană cu privire la date, ci „există doar pentru a obține și a disemina datele pe care se bazează FDA pentru a autoriza vaccinurile COVID-19”, de dragul transparenței.

După ce FDA a refuzat grupului o solicitare de înregistrări accelerate a tuturor datelor referitoare la licențierea vaccinului Pfizer, Public Health and Medical Professionals for Transparency au intentat un proces în septembrie la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Texasului. Grupul susține că revizuirea informațiilor va „rezolva dezbaterea publică în curs cu privire la caracterul adecvat al procesului de revizuire al FDA”. Reclamanții au susținut:

Eliberarea acestor date ar trebui să confirme, de asemenea, concluzia FDA că vaccinul Pfizer este sigur și eficient și, prin urmare, crește încrederea în vaccinul Pfizer. Necesitatea publicului pentru aceste informații este urgentă, având în vedere faptul că vaccinurile COVID-19 sunt mandatate persoanelor din întreaga țară de către guvernele federale, de stat și locale, precum și de către întreprinderile private.

FDA a depus un răspuns la proces într-un raport comun pe 15 noiembrie, spunând că agenția solicită 55 de ani, sau 500 de pagini pe lună, din cauza dimensiunii mari a cererii – aproximativ 329.000 de pagini – și pentru că nu are suficient personal pentru a finaliza cererea mai repede. Organizația nonprofit solicită agenției să publice datele complete până la 3 martie 2022 – 108 zile. Interesant e cum au avut timp în câteva luni, nu în 55 de ani să studieze această documentație stufoasă.

Judecătorul de district din SUA Mark Pittman, care a fost numit de fostul președinte Donald Trump, a stabilit o programare pentru 14 decembrie la Fort Worth, Texas, pentru a lua în considerare calendarul care ar trebui să i se acorde FDA pentru eliberarea documentelor.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading