Franța: 30% dintre „refugiații ucraineni” provin de fapt din alte țări

by | 18 Mar 2022 | Extern

Potrivit unei investigații a ziarului Le Figaro aproximativ o treime dintre refugiații ucraineni care sosesc în Franța sunt de fapt imigranți din alte zone ale lumii, în principal Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Peste 5.000 de refugiați au sosit deja în Franța din Ucraina, unii fiind transportați cu autobuzul din Berlin, iar alții sosind pe calea ferată și aeriană.

„Cu toate acestea, mulți dintre cei care sosesc prin canale oficiale și sunt identificați de autorități sunt non-ucraineni, Le Figaro raportând că până la 30% sunt migranți de alte naționalități”, relatează ReMix News.

Ziarul dezvăluie că 7,5% sunt de naționalitate algeriană, în timp ce 3,5% dintre cei sosiți sunt din Coasta de Fildeș și Maroc. Indienii și cetățenii din Kârgâzstan reprezintă o parte din falșii refugiați, pe lângă migranții din Republica Democrată Congo, Camerun, Pakistan, Nigeria și China, care pretind că sunt ucraineni.

Avantajul pentru migranți de a obține azil în Franța pretinzând că sunt ucraineni este clar, având în vedere că li se acordă imediat statut de refugiat, cazare garantată, precum și sprijin educațional, financiar și medical.

În ciuda opoziției sale de obicei ferme față de imigrație, candidatul la președinție Éric Zemmour a spus că ucrainenii care au legături de familie în Franța ar trebui să intre mai ușor.

„Sunt oameni care sunt ca noi și oameni care [sunt] diferiți de noi”, a spus el pentru BFM TV. „Toată lumea înțelege acum că imigranții arabi sau musulmani sunt prea diferiți de noi și că este din ce în ce mai greu să îi integrăm.”

Cercetarea evidențiază din nou oportunismul și cinismul migranților economici care iau locul refugiaților adevărați pentru a ajunge în vest.

Cifrele vor cauza cu siguranță îngrijorări în rândul oamenilor care se gândesc să-și deschidă casele pentru refugiații ucraineni, cum ar fi cetățenii Regatului Unit.

Potrivit unui sondaj Observer, 9% dintre britanici ar invita „cu siguranță” un refugiat să rămână în casă, în timp ce 20% spun că ar putea.

Etichete: Franța | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading