Franța a interzis zborurile pe distanțe scurte pentru plebe. Doar avioanele private ale elitei vor zbura

by | 26 May 2023 | Extern

Franța a interzis oficial zborurile pe distanțe scurte. Acolo unde un cetățean poate ajunge în 2,5 ore cu trenul, nu poate merge cu avionul. Interdicția nu se aplică avioanelor private.

Ministerul francez al Transporturilor a publicat săptămâna aceasta un decret de stabilire a acestei interdicții.

Franţa. Fără zboruri pe distanțe scurte

După cum a raportat AFP, regulamentul a fost inclus pentru prima dată în așa-numitul legea climatică din 2021 și aplicată în practică, dar Uniunea Aeroporturilor Franceze (UAF), precum și filiala europeană a Consiliului Aeroporturilor Internațional (ACI Europe), au cerut Comisiei Europene să investigheze dacă reglementările sunt legale. După cum s-a dovedit, conform Comisiei Europene – sunt.

Reglementările precizează că serviciile feroviare pe aceeași rută trebuie să fie frecvente, punctuale și suficient de bine conectate pentru a satisface nevoile pasagerilor care altfel ar călători cu avionul – și să poată face față altor pasageri, a informat AFP.

În același timp, trebuie să se poată efectua călătoria de întoarcere în termen de opt ore la destinația finală. Planul a fost deja convenit cu Air France, care făcea parte din pachetul de finanțare a companiilor aeriene în criza pandemică.

Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat în decembrie anul trecut că este „mândru că Franța este un pionier în acest domeniu”, adăugând că face „un mare pas înainte în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”.

Interdicția nu se aplică „elitei”

Interdicția zborurilor comerciale interne pe distanțe scurte va rămâne în vigoare în Franța timp de trei ani, după care va fi „reevaluată”, potrivit anunțului.

După cum a menționat mass-media, nu a fost stabilit un decret similar privind interzicerea călătoriilor cu avioanele private.

Discuțiile pe această temă sunt încă în desfășurare în parlamentul francez. Verzii susțin interzicerea totală a zborurilor private pe distanțe scurte, dar ministrul Beaune și-a exprimat luna trecută opinia că „taxe climatice” mai mari pentru astfel de călătorii ar trebui introduse începând cu anul viitor.

Etichete: Franța | Green Deal

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading