Franța angajează 3.000 de polițiști pentru „acțiune împotriva schimbărilor climatice”

by | 1 Sep 2022 | Extern

În urmă cu câteva zile, în calitate de „pionier” mondial, ministrul francez de interne Gérald Darmanin a anunțat că forța de poliție a țării va fi extinsă pentru a include o brigadă armată de protecție a climei.

Darmanin vrea să creeze „3.000 de posturi de jandarmi verzi” pentru „îmbunătățirea activității de cercetare judiciară” în special în cazurile de incendiere provocate. Nouă din zece incendii sunt de origine umană. “Obiectivul este ca, în fiecare brigadă de jandarmi, să fie jandarmi pregătiţi în atacuri ecologice. Va fi o revoluţie”, asigură ministrul de Interne pentru Radio France.

Anunțul vine după ce comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a cerut crearea rapidă a unei „Forțe de protecție civilă” la nivel european pentru a aplica legile climatice în întreaga UE.

Ce ar însemna o astfel de forță pentru suveranitatea statelor membre este greu de presupus, iar apelul pentru o forță internațională de poliție a fost puternic criticat.

„A acorda și mai multă putere acestor birocrați nesocotiți ar fi iresponsabil”, a spus europarlamentarul român Cristian Terhes.

Se pune întrebarea de ce forțele franceze existente nu pot îndeplini aceste sarcini de bază ale unităților obișnuite de poliție. Aceștia din urmă au, fără îndoială, și capacități suficiente pentru a urmări și interoga suspecții.

Cei care cunosc fanatismul politicii verzi își pot imagina ce se înțelege prin „revoluție verde”, actele de vandalism și intimidare sunt binecunoscute iar o forță de poliție verde ar fi încununarea intoleranței, violenței și restrângerii de drepturi ce va “revoluționa” societatea în viitor.

Noile unități ar putea intra inițial în subordinea Oficiului Central pentru Combaterea Atacurilor asupra Mediului (OCLAESP).

Gérald Darmanin este membru al „La Marche!” partidul președintelui progresist Emmanuel Macron.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading