Germania anunță noi reguli pentru economisirea gazului

by | 29 Aug 2022 | Extern

În lupta continuă de a trece cu bine peste iarnă, guvernul german nu numai că cumpără orice gaz pe care poate pune mâna, ci a adoptat și un set de reglementări pentru reducerea consumului în iarna care vine, care să fie implementat de la 1 septembrie. Aceste reguli includ reducerea încălzirii în clădirile publice și impunerea de reglementări pentru clienții privați.

Pentru a economisi energie, încă de la începutul sezonuilui rece, clădirile publice vor fi încălzite la o temperatură maximă de 19 grade Celsius iar holurile, foaierele și încăperile tehnice nu vor mai primi caldură absolut deloc. Aceste reguli vor fi active cel puțin o jumătate de an. În plus, iluminatul clădirilor și memorialelor în scop estetic sau reprezentativ va fi oprit.

Regulile nu se limitează la sectorul public. Privații se vor confrunta cu un nou set de provocări în propriile lor domicilii. Noile reguli suspendă acordurile existente în contractele de închiriere care garantează o anumită temperatură minimă în apartamente; chiriașii ar putea să nu mai fie obligați să mențină o temperatură minimă în apartamente, ceea ce duce la potențiale deteriorări ale clădirilor (de exemplu mucegai). Furnizorii de gaze și proprietarii clădirilor de apartamente vor fi obligați să informeze chiriașii până la începutul sezonului rece despre consumul de energie estimat, costurile acestuia și posibilitățile de economisire a energiei.

Ministrul Economiei Robert Habeck (Partidul Verzilor) a pledat pentru unitate la nivel național, în timp ce Germania își urmărește independența energetică față de Rusia: „Suntem pe cale să ne lansăm într-un efort național ce va necesita o interacțiune puternică între guvern, mediu de afaceri, societate, între guvernul federal, state, autorități locale, parteneri sociali, sindicate și societatea civilă. Fiecare contribuție contează!”

Etichete: energie-gaz | Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading