Germania: O facțiunea din partidul de guvernare din Germania, SPD, solicită discuții de pace în razboiul ruso-ucrainean

by | 1 Sep 2022 | Extern

În Germania, un grup considerabil de membri de partid din Sozialdemokratische Partei Deutschland (SPD – stanga germana aflată la guvernare), așa-numitul „falangă a păcii”, a cerut o încetare imediată a focului în războiul ruso-ucrainean cerând Chinei să joace un rol de mediere în rezolvarea conflictului.

Într-o scrisoare intitulată: „Armele trebuie să tacă!” aproximativ 30 de politicieni din SPD au cerut o ofensivă diplomatică pentru a pune capăt războiului – care tocmai a intrat în luna a șaptea –, argumentând că este nevoie de o încetare a focului „cât mai curând posibil ca punct de plecare pentru o pace globală.”, relatează Focus Online.

Semnatarii scrisorii, pe lângă faptul că afirmă că „războiul de agresiune al Rusiei nu poate fi justificat de nimic”, au avertizat împotriva luării de măsuri care ar putea duce la o escaladare a războiului.

Germania și alte țări occidentale nu trebuie să „devină parte la acest război, pentru că acest lucru ar însemna inevitabil că războiul va escalada într-un al treilea – și posibil nuclear – război mondial”, a scris grupul. Ei au spus că cu fiecare livrare de arme, țările occidentale trebuie să se asigure că nu trec „linia roșie” care ar putea fi văzută de Rusia o provocare.

Pentru politicieni SPD, „închiderea spatiului aerian al Ucrainei, livrarea de tancuri de luptă sau avioane de luptă ar depăși cu siguranță această linie”.

Semnatarii au susținut că Beijingul – și alte țări care până acum au rămas în afara războiului – ar trebui să acționeze ca mediatori între cele două părți în conflict. De asemenea, au cerut Națiunilor Unite să joace un rol mai important în a ajuta la rezolvarea conflictului.

„Războiul amenință să cufunde lumea într-o recesiune ađâncă rezultând o creștere uriașă a șomajului. Există deja efecte negative de amploare asupra vieții de zi cu zi, inclusiv în Germania”, a scris grupul, menționând că inflația și prețurile mari la energie au afectat pe cei cu cele mai mici venituri.

În cele din urmă, grupul a argumentat în favoarea noilor taxe excepționale, solicitând ca cei care profită de pe urma războiului să plătească taxe mai mari, pe masura profiturilor obținute.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading