Germania se pregătește să pună sub acuzare pe oricine afișeaza simbolul „Z”

by | 5 Apr 2022 | Extern

Germania urmează sub acuzare pe oricine afișeaza simbolul „Z”, care a crescut în notorietate odată cu conflictul din Ucraina. Simbolul „Z” este asociat cu armata rusă, care poartă litera pe vehiculele sale alături de o serie de alte simboluri.

Ministerul German de Interne a salutat anunturile statelor regionale care doresc sa actioneze in justitie pe oricine folosește simbolul. Ministerul spune că urmăririle penale au la bază o lege care interzice aprobarea publică a faptelor ilegale.

Nu este clar dacă legea germană împotriva libertății de exprimare se aplică și oricăror germani care afișează cu mândrie simbolul batalionului neo-nazist Azov al Ucrainei sau alte simboluri asociate cu Stepan Bandera.

Nu înțelegem nici ce au făcut până acum cu germanii care au ridicat statuie criminalului Lenin și i-au proslăvit fptele ilegale.

Germanii care încalcă legea riscă până la trei ani de închisoare sau amendați, conform codului penal al țării.

Potrivit Politico Europe, germanii care pictează simbolul pe proprietatea lor, cum ar fi vehiculele sau casele lor, îl afișează în timpul demonstrațiilor sau chiar îl publică pe platformele de socializare ar putea fi acuzați sub aceatstă nouă directivă.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, simbolul „Z” înseamnă „za pobedu”, care se traduce prin „pentru victorie”.

Politico Europe a arătat că:

Simbolul a fost adoptat de ruși pentru a arăta sprijinul pentru război. Gimnastul rus Ivan Kuliak a purtat simbolul la un eveniment internațional de la Doha, iar postul de propagandă susținut de Kremlin RT a lansat produse promoționale cu litera  „Z”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că autoritățile de securitate știu că simbolul era deja folosit în Germania, dar nu a oferit mai multe detalii.

Bavaria, Berlin, Saxonia și Saxonia Inferioară au anunțat că vor intenta proces împotriva oricărei persoane care afișează simbolul. Oficialii din alte trei state – Baden-Württemberg, Renania de Nord-Westfalia și Saxonia-Anhalt – au anunțat, de asemenea, că vor face același lucru.

„Z-ul a devenit un simbol al unui regim autoritar, care duce un război teribil de agresiune, încalcă legea internațională, slăbește libertatea de exprimare și transformă minciunile în norma”, a scris Michael Roth, membru al social-democraților cancelarului Olaf Scholz. , care prezidează comisia de afaceri externe a Bundestagului.

„Oricine din țara noastră care folosește „Z” se transformă în vasal al regimului rus și trebuie pedepsit”, a spus el.

Remarcile sale sunt susținute de un parlamentar al democraților liberi, Wolfgang Kubicki, care a susținut mișcarea.

„Un stat constituțional liberal trebuie să poată rezista mult atunci când vine vorba de libertatea de exprimare și de întrunire”, a spus Kubicki, adăugând: „Tolerarea publică a războaielor criminale de agresiune în desfășurare folosind simbolismul propagandistic nu mai face parte din asta dacă deranjează pacea publicului.”

Germania rămâne unul dintre cele mai stricte regimuri în reprimarea libertății de exprimare, interzicând așa-numitul „discurs de ură” să fie distribuit pe rețelele de socializare prin legea „NetzDG”. Companiile de social media precum Twitter, Facebook și YouTube sunt obligate prin lege să elimine conținutul ilegal în 24 de ore de la notificare sau se confruntă cu sancțiuni de până la 50 de milioane de euro pentru încălcare.

Urmările nu s-au lăsat așteptate. Mii de germani de origine rusă s-au simțit stânrniți de această decizie și s-au organizat într-un convoi ce afișează simboluri ruseșri, sovietice sau litera Z. Deci problema a fost agravată de popularizarea acestei decizii.

Etichete: cenzură | Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading