Germania va furniza în sfârșit tancuri Ucrainei, la presiunea internațională

by | 27 Apr 2022 | Extern

Germania a autorizat marți furnizarea de tancuri antiaeriene Ucrainei, arătând o schimbare de politică după luni de zile în care liderii germani au blocat vânzarea deși presiunea internațională devenise tot mai intensă.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost criticat de rivalii politici și chiar de membrii guvernului său de coaliție pentru lipsa de acțiune în sprijinul Ucrainei. Noua decizie prevede furnizarea de tancuri antiaeriene Gepard, precum și diverse arme antitanc, potrivit Agence France Presse.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, va anunța oferta în timpul unei întâlniri cu NATO și alți aliați ucraineni la baza aeriană americană Ramstein din Germania.

Scholz a blocat pentru prima dată vânzarea de arme grele către Ucraina în februarie, argumentând că o astfel de mișcare ar escalada tensiunile cu președintele rus Vladimir Putin.

Vezi și:  Politico enunță scenariul prezentat de Știri Alternative: Războiul din Ucraina s-ar putea încheia după Modelul Coreean.

Ucraina a solicitat ajutor de la orice națiune care va asculta, de când Rusia a invadat pentru prima dată țara la sfârșitul lunii februarie. Aliații SUA și NATO au furnizat țării ajutor militar și umanitar de sute de milioane de dolari.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin s-au întors luni din prima lor călătorie în Ucraina de la invazie. Austin a declarat că Rusia și-a pierdut deja o mare parte din capacitatea sa militară în Ucraina, iar Blinken a cerut ca Rusia să fie „slăbită” în continuare.

„Vrem ca Ucraina să rămână o țară suverană, o țară democratică, capabilă să-și protejeze teritoriul suveran”, a spus Austin. „Vrem să vedem Rusia slăbită în măsura în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut în invadarea Ucrainei”.

Etichete: Germania | Ucraina

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading