Germanilor li s-a spus să facă mai puține dușuri deoarece energia costă mult și rușii prosperă

by | 20 Apr 2022 | Extern

Pe măsură ce costurile energiei continuă să crească datorită sancțiunilor impuse Rusiei, germanilor li se spune să facă mai puține dușuri.

Pe fondul discuțiilor din Germania despre un potențial embargo energetic total asupra Rusiei, au început să apară articole despre presupusele beneficii pentru sănătate ale unui duș mai mic.

Într-un articol intitulat „Este suficient să speli ACESTE patru părți ale corpului – De ce pielea se curăță singură dacă o lași”, ziarul german Bild citează sfatul ministrului economiei Robert Habeck, care le-a cerut cetățenilor să reducă încălzirea, mersul la saună, vizite și dușuri pentru a ajuta țara să-și reducă dependența de energia rusă.

Articolul susține că evitarea dușurilor oferă bacteriilor bune șansa de a se propaga, ajutând pielea și, de asemenea, consumând substanțele responsabile de mirosul corporal urât.

„În acest fel, [pielea] se curăță singură”, afirmă articolul, argumentând în mod îndoielnic că evitarea spălării corpului te va face de fapt să miroși mai bine.

Articolul îl citează pe dermatologul Yael Adler, care susține că evitarea dușurilor timp de trei săptămâni face ca „mirosurile să dispară, iar pielea începe un fel de proces de auto-curățare”.

Potrivit lui Adler, germanii pot economisi energie și se pot păstra suficient de curați spălând doar patru zone ale corpului, dosul, axilele, picioarele și zona inghinală.

Articolul a fost publicat după ce Klaus Mueller, șeful Agenției Federale de Rețea a Germaniei, i-a întrebat pe compatrioții săi „dacă chiar trebuie să faceți un duș fierbinte șapte zile pe săptămână – folosind atâta gaz”.

Ministrul guvernamental Peter Hauk le-a spus, de asemenea, germanilor că ar trebui să facă față costurilor crescânde ale energiei, doar oprind încălzirea și purtând pulovere mai groase.

„Poți rezista la 15 grade [Celsius] iarna într-un pulover. Nimeni nu moare din cauza asta. Dar oamenii mor în altă parte”, a spus el.

Înainte de începerea războiului, Germania importa 55% din gazul său din Rusia, împreună cu o treime din petrol și 45% din cărbune.

Sigur că miniștrii guvernamentali, tehnocrații germani și restul vor prelua cu siguranță conducerea în reducerea voluntară a propriilor standarde de viață în solidaritate cu cei care din cauza sărăciei chiar nu îsi permit căldură și un duș zilnic.

Etichete: Germania | ipocrizie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading