Gibraltar, cu 100% rată de vaccinare, anulează Craciunul din cauza creșterii numărului îmbolnăvirilor

by | 18 Nov 2021 | Extern

Gibraltar a anulat evenimentele oficiale de Crăciun și a îndemnat oamenii să evite adunările pentru a combate o creștere „exponențială” a cazurilor de COVID, în ciuda faptului că întreaga sa populație adultă este complet vaccinată, anunță Evening Standard.

Cunoscut ca „cel mai vaccinat loc de pe pământ”, din punct de vedere tehnic, mai mult de 118% din populația teritoriului britanic de peste mări este complet vaccinată, deoarece spaniolii intră și ei în țară pentru a lucra în fiecare zi.

Acest lucru nu a făcut nimic pentru a preveni ceea ce ministrul Sănătății a numit „o creștere drastică a numărului de persoane testate pozitiv pentru Covid-19 în ultimele zile”.

Etichetând creșterea „exponențială”, Samantha Sacramento a indicat o medie de 56 de cazuri de Covid-19 pe zi în ultimele șapte zile, în creștere de la mai puțin de 10 pe zi în septembrie.

Ca răspuns la creștere, autoritățile au descurajat „puternic” oamenii să găzduiască petreceri private, în timp ce statul a anulat „petrecerile oficiale de Crăciun, recepțiile oficiale și adunări similare”.

Întreaga populație a teritoriului a fost complet vaccinată de aproape șase luni, iar măștile au fost obligatorii în transportul public, în magazine și în numeroase alte locații de-a lungul timpului.

De asemenea, vaccinurile sunt deja distribuite copiilor de peste  5 ani, în timp ce în prezent li se administrează dozele booster (3) pentru cei peste 40 de ani.

Dacă ar fi făcut vaccinul mai mulți oameni, poate nu s-ar fi ajuns aici!!

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading